Aνακοινώσεις

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης

Ελάχιστοι γιατροί, μόνον 4.300 περίπου όλων των ειδικοτήτων, σε όλη τη χώρα, εντάχθηκαν μέχρι τώρα στον νεοσύστατο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ), ο οποίος από 1-1-2012 εξυπηρετεί όλους τους ασφαλισμένους (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ), προφανώς λόγω της χαμηλής μηνιαίας αντιμισθίας.
 Oι συμβεβλημένοι γιατροί θα εργάζονται για τον ΕΟΠΥΥ μόνο 4 ώρες την ημέρα. Μετά το 4ωρο οι ασθενείς θα αποτελούν «ιδιωτική πελατεία» και θα επιβαρύνονται με τη δαπάνη επίσκεψης. Ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός έχει μέγιστο αριθμό επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μέχρι 200 το μήνα και πενήντα την εβδομάδα. Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, δε μπορεί να «μπει» στο σύστημα! Ο φορέας δεν καλύπτει μεγαλύτερο αριθμό επισκέψεων. Εγκρίνονται παρακλινικές εξετάσεις, αλλά σε όλο και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Αν π.χ. μια εξέταση αίματος γινόταν κάθε χρόνο, τώρα επιτρέπεται κάθε δυο χρόνια! Η εξέταση για χοληστερίνη δικαιολογείται κάθε τρία χρόνια!!! Οι παρακλινικές εξετάσεις μάλιστα επιβαρύνουν τους άμεσα ασφαλισμένους σε ποσοστό  15% (από 0% μέχρι σήμερα)! Σε ότι δε αφορά στη νοσοκομειακή περίθαλψη καταβάλλονται νοσήλια, τα οποία τελευταία αυξήθηκαν!
Συνεπώς ο ασφαλισμένος θα ξαναπληρώνει την υγεία και την περίθαλψή του, αν και αγογγύστως την πληρώνει κάθε μήνα καταβάλλοντας εισφορές.
Ιδιαίτερα, για τους 1.700.000 ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, η υποβάθμιση των παροχών είναι δραματική, αφού χάνουν και την επιλογή του γιατρού και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτούς πέραν του ημερήσιου τετραώρου που προβλέπεται, αλλά και την κάλυψη της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ εάν επιλέξουν γιατρό εκτός συστήματος, τη στιγμή που έχουν υποστεί μειώσεις αποδοχών, περικοπές δώρων, επιδομάτων, αδυναμία να εισπράξουν εφάπαξ κλπ.
Η καταλήστευση του Ελληνικού λαού δεν έχει τελειωμό!
 

Σας επισυνάπτουμε τους συμβεβλημένους γιατρούς στο νομό μας καθώς και το σύνδεσμο στον οποίο μπορείτε να βρείτε όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς της χώρας:
http://www.opad.gr/Article/DisplayArticle?id=2f2609ef-9d2d-4c2e-b848-422449afb5af
                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: