Aνακοινώσεις

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση σε επιστολή διαμαρτυρίας

                                                                                              Κόρινθος, 07.12.2011 
                                                                                              
                


ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε επιστολή διαμαρτυρίας »

Σε απάντηση σχετικής επιστολής σας αναφορικά με την ενημερωτική σύσκεψη Διευθυντών σας γνωρίζουμε ότι οι Διευθυντές – ντριες των σχολείων κλήθηκαν σε προαιρετική συνάντηση με τη λήξη των εργασιών της Γ.Σ. όπως επιβεβαίωσα και στην τοποθέτησή μου από το βήμα της Γ.Σ.

    Οι συνάδελφοι Διευθυντές συγκεντρώθηκαν περί ώρα 12:00 στο ισόγειο των Γραφείων της Υπηρεσίας μας και ζήτησαν να ξεκινήσει η συνάντησή μας η οποία άρχισε  για το λόγο αυτό περίπου στις 1:00 μ.μ, ενόσω περίμεναν εκεί άπρακτοι.

    Γνωρίζουμε ότι την ώρα εκείνη στην αίθουσα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης  βρίσκονταν ελάχιστα άτομα και κατά συνέπεια θα πρέπει να αναζητήσετε αλλού τα αίτια του σχόλιου σας  ότι «οι αιρετοί του Π.Υ.Σ.Π.Ε και ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφερόνταν σε άδεια καθίσματα» αφού ο αριθμός των Διευθυντών αποτελεί ελάχιστο τμήμα των μελών του Συλλόγου σας.

    Όσον αφορά στην απαξίωση της αντιπροέδρου του Δ.Σ σας γνωρίζουμε ότι ουδέποτε συνέβη αυτό αλλά αντιθέτως της επετράπη να διακόψει τη συνάντησή μας και να εκφράσει ανεμπόδιστα τις αντιρρήσεις της. Εκτός βέβαια και αν απαξίωση εννοείτε την απάντηση του συνόλου των παρευρισκομένων Διευθυντών ότι προσήλθαν στη συνάντηση μας με τη δική τους θέληση και από τους οποίους κανένας δεν προθυμοποιήθηκε να την ακολουθήσει σε μια άδεια Γενική Συνέλευση.

    Λυπάμαι που πιστεύετε ότι συνάδελφοι Διευθυντές προσήλθαν «από φόβο  στη δική μου εξουσία!» υποτιμώντας έτσι τη νοημοσύνη τους.

    Το να καταγγέλετε τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας ή κανονισμών είναι δικαιωμά σας αρκεί αυτές  να ανταποκρίνονται στην αλήθεια και να μη γίνονται ως επικοινωνιακά «παιχνίδια».

    Επιπλέον  σας επισημαίνουμε ότι πρέπει να επιδιώκεται η ουσία την οποία θέλουν και επιζητούν οι συνάδελφοι και η επίλυση των προβλημάτων και όχι η συνδικαλιστική παραταξιακή τυπολατρεία του «φαίνεσθαι» την οποία απαξιώνουνν οι εκπαιδευτικοί, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις πριν προβαίνουν σε αφορισμούς και πρόσκαιρα επικοινωνικά οφέλη.
   
                                                                                 Ο Δ/ντής Π.Ε. Κορινθίας


                                                            Παπαγεωργάκης Παναγιώτης                                                         
             

Δεν υπάρχουν σχόλια: