Aνακοινώσεις

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Προς τους κυβερνώντες τα ενενήντα τελευταία χρόνια


Απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου
Υπάλληλοι των τοκογλύφων
Ξεπουλητάδες
Αγοραίοι πολιτικάντηδες
Δοσίλογοι
Μεταποιητές ιδεών ,ελπίδων και αγώνων
Κηφήνες
Πλασιέ λεσχών, οίκων και άλλων συναφών επεξεργαστηρίων δουλείας
Κουτοπόνηροι  ψευδοί  μεγαλοσυνδικαλισταράδες
Καλοταϊσμένοι μεσάζοντες
Μπουκωμένοι μικροδιανοητές
Μισθωμένοι  δημοσιογραφούντες
Ντοπαρισμένοι μισθοφόροι
 Παλαμακιστές  οπαδοί με το αζημίωτο,
 Θρασύμια,
 Κουκουλοφόροι,
Κρανοφόροι  σαδομαζοχιστές,
Μια μπάσταρδη γενιά φιδιού,
Εθνικοί σκουπιδιαραίοι , όπως τους ονόμαζε ο Dickens, 
αυτοί μας κυβερνούν , αυτοί ξεπουλάνε τον τόπο, αυτοί  ορίζουν σήμερα την εξαθλίωση των ανθρώπων του μόχθου, αυτοί τσακίζουν τα φτερά και τις ελπίδες των νέων ανθρώπων, αυτοί επιβάλλουν την βαθιά θλίψη των απόμαχων της δουλειάς.
Δική τους πατρίδα τα φουαγιέ της Ντόιτσεμπανκ, τα πεζοδρόμια της Γουόλστριτ ,  ο προθάλαμος της λέσχης Μπιλντεμπέργκ, , η αίθουσα αναμονής της Γκόλντμαν Σαξ,  οι διάδρομοι του οίκου Μούντυς, τα στούντια των καναλιών, τα ακριβά φαγάδικα,     οι εξώστες του Μεγάρου Μουσικής  και παρεμπιπτόντως, ο καφενές του παλατιού του Όθωνα , που στην κάλπικη δημοκρατία τους τον βάφτισαν Κοινοβούλιο.
Ακόμα και αυτά υποθήκευσαν
Στο όνομα ενός χρέους που από το 1990 έχει αποπληρωθεί  μιάμιση φορά, Η χώρα μας ξεπουλήθηκε
 Το μνημόνιο, η δανειακή σύμβαση, το μεσοπρόθεσμο και η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, αποτελούν ντροπιαστικά σύμφωνα παράδοσης της χώρας, οι εργαζόμενοι γίναμε πειραματόζωα εξαθλίωσης των εργασιακών σχέσεων, ισοπέδωσης του κόστους  της δουλειάς μας, θύματα μιας φορομπηχτικής υστερίας και  σάκοι του μποξ για τον κατασταλτικό μηχανισμό.

Με απλά λόγια φτώχεια, ξύλο και απόγνωση
Απ’ όλα αυτά κρατείστε  την καταγγελία των δασκάλων στο 7ο διαμέρισμα Αττικής, οι μικροί μαθητές λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα, γιατί ο πατέρας απολύθηκε, η μάνα είναι άνεργη και το ψυγείο άδειο, ένα παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο γιατρός διέγνωσε , με όση ντροπή μπορεί να διαθέτει σήμερα ένας άνθρωπος,  υ π ο σ ι τ ι σ μ ό,  την ίδια στιγμή που το λίπος γουργουρίζει ακόμα και στη φωνή του αντιπροέδρου και του ειδικού επί των Οικονομικών.

Όμως εμείς, τα εκατομμύρια των εργαζόμενων, των άνεργων, των παιδιών, των απόμαχων της δουλειάς
δεν είμαστε υπήκοοι της τρόικας, ούτε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα, δεν οφείλουμε καμιά νομιμοφροσύνη σε ανδρείκελα και δοσίλογους,  δεν οφείλουμε καμιά νομιμοφροσύνη σε αυτούς που βουτάνε το υστέρημα του συνταξιούχου και αφήνουν το φοροφυγά να πλουτίζει
Πατρίδα μας δεν είναι οι εντολές των τοκογλύφων , πατρίδα μας είναι ο τόπος μας        και τα παιδιά μας, το ψωμί τους , η ελπίδα τους και το δικαίωμα τους να ονειρεύονται.
Εμπρός για το μεγάλο ξεσηκωμό, εμπρός τώρα  για τη μεγάλη ανατροπή.

(Κείμενο που διαβάστηκε από τους «Εκπαιδευτικούς εν Δράσει» στην Γ. Συνέλευση ,δανεισμένο από την συνάδελφο Νίνα Γεωργιάδη της Α΄ΕΛΜΕ Καλύμνου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: