Aνακοινώσεις

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μισθό θέλουμε, όχι ελεημοσύνη.

‘’Εκπαιδευτικοί εν δράσει’’
Τα  577 € - 680 € καθαρά στο νέο εκπαιδευτικό (μείωση πάνω από 41%) και τα 1370 € μετά από 35 χρόνια, είναι όχι απλώς μισθοί πείνας αλλά μάλλον επίδομα ανεργίας.

Συνάδελφοι, δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα μπαίνουν στις τσέπες μας αλλά:

Είναι η κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης και η σκληρή ανελέητη αξιολόγηση της «επίτευξης των στόχων» Ακόμα όμως και αυτούς τους μισθούς δεν θα τους έχουν όλοι. Με το βαθμολόγιο μόνο το 60% αυτών που θα «αξιολογούνται» θετικά από το Γ βαθμό θα πηγαίνει στο Β και από τον Β στον Α μόνο το 20%.!!

 • Είναι η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις. Το επόμενο καλοκαίρι όσοι συνάδελφοί μας θα έχουν 35 χρόνια μέχρι το τέλος του 2013 και θα είναι 55 χρονών μπαίνουν σε «προσυνταξιοδοτικό» καθεστώς με 60% του μισθού τους και απολύονται με μειωμένη σύνταξη.

Είναι η κατάργηση των οργανικών θέσεων όσων αποχωρούν αλλά και όσες είναι κενές σήμερα, άρα οι μηδενικές προσλήψεις και η ανεργία για τους νέους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους νέους
.
Είναι η νέα περικοπή των συντάξεων (επικουρικές μέχρι 50%) και του εφάπαξ (15-20%).

Είναι η νέα φορολογική κλίμακα με 5000 € αφορολόγητο όριο και η μείωση πολλών φοροαπαλλαγών για  τους πολλούς(ιατρικά έξοδα, μαθήματα κ.ά.), χωρίς να θίγονται βέβαια οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι η θεσμοθέτηση της έννοιας του «κρατικού υπαλλήλου», από την οποία δεν εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί,. Έτσι με υπογραφές τριών υπουργών (χωρίς καν  γνώμη αντίστοιχων υπηρεσιακών συμβουλίων) μπορεί κάποιος να μετακινείται όπου οι «ανάγκες της υπηρεσίας» το επιβάλλουν. Άλλωστε μας έχει προετοιμάσει η Υφυπουργός Παιδείας η οποία σε συνέντευξή της πριν λίγες μέρες δήλωνε πως όσοι εκπαιδευτικοί ΠΕ11 «περισσεύουν» θα διατεθούν σε δήμους!

 Και για όσους πιστεύουν πως αυτό αφορά τους «κακούς δημόσιους υπάλληλους» κατά την κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο αυτό καταργεί ουσιαστικά και τις συλλογικές συμβάσεις  στον ιδιωτικό τομέα.

Με το πολυνομοσχέδιο αυτό παύουν πλέον οι αυταπάτες που ,μπορεί να είχαν κάποιοι συνάδελφοι, που ρωτούσαν κάθε φορά: «εμένα με πιάνει;». Αυτό το νομοσχέδιο είναι «δίκαιο»…... Μας πιάνει όλους. Μας διαλύει όλους. Καταστρέφει τη ζωή μας. Καταστρέφει το όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε. Ξεθεμελιώνει την εργασία. Πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τις κατακτήσεις των κοινωνικών και των εργατικών αγώνων από την «εποχή του Σικάγου». Και έχουν μεγάλη ευθύνη συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ που όλο αυτό το διάστημα συντηρούσαν μια φιλολογία στα σχολεία για δήθεν αυξήσεις που  θα λάμβαναν οι εκπαιδευτικοί με το νέο  μισθολόγιο!

 Και όλα αυτά για να μας ….σώσουν!

Και μας επιφυλάσσουν όπως φαίνεται ακόμα πολλά σε κάθε δόση… αν δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας.

Συνάδελφοι ,φουντώνει παντού, σε όλους τους χώρους και τις συλλογικότητες, η απαίτηση για τη χρήση του πιο αποτελεσματικού όπλου που ιστορικά έχει αναπτύξει το εργατικό κίνημα,: την απεργία διαρκείας.

Συνάδελφοι, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως είναι η τελική μας μάχη με αυτή την κυβέρνηση. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη του γενικού ξεσηκωμού. Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Απλώς θα μετράμε τα «τραύματά» μας. Όσοι παραμείνουμε «ζωντανοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: