Aνακοινώσεις

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ !!!

Το κίνημα αντίστασης ενάντια στα ληστρικά χαράτσια φουντώνει, με αυτοργάνωση, σε όλους τους χώρους και τόπους δουλειάς

 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ !!!
 

Πάνω από είκοσι μέρες, Σύλλογοι εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ, σωματεία, εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες, επιτροπές αγώνα , επιτροπές «δεν πληρώνω» οργανώνουν με αποφάσεις και δράσεις  τη συλλογική και μαζική αντίσταση, ενώ την εβδομάδα αυτή κορυφώνονται οι εκδηλώσεις ανυπακοής και αντίστασης με συγκεντρώσεις στις εφορίες, για τις πρώτες δόσεις των εκκαθαριστικών.

Η ΔΟΕ. σε ανακοίνωση που έβγαλε καλεί  την ΑΔΕΔΥ πέρα από τους δρόμους του αγώνα, να ακολουθήσει και δικαστικές διαδρομές προκειμένου να προσβάλει τις  αποφάσεις για τα χαράτσια!!!
Παρά την ανακοίνωση αυτή έστω και την ύστατη στιγμή  καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να πρωτοστατήσει στο κίνημα αυτό, να καλέσει τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην άρνηση πληρωμών και να συντονίσει αυτή τη δράση με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλα συνδικάτα και φορείς και επιτέλους να αφουγκραστεί τον κόσμο της.
.
Ανταποκρινόμενοι στους προβληματισμούς συναδέλφων για τη νομική στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, επισυνάπτουμε
1.    Τη δήλωση αντίθεσης που αποτελεί μια έτοιμη φόρμα κατάθεσης προς τις Δ.Ο.Υ. που κυκλοφορεί και από άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.
2.    Οδηγίες συμπλήρωσης της δήλωσης αντίθεσης.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ



• Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ. Αν δεν το πληρώσεις έως τότε, προστίθεται προσαύξηση 1% κάθε μήνα. Π.χ. Εάν είναι 300 ευρώ η δόση,  έως 30/10, το ποσό που πρέπει να πληρωθεί είναι 303 ευρώ. Άρα αν καθυστερήσουμε έστω και ένα ή δυο μήνες να το πληρώσουμε η προσαύξηση είναι αμελητέα. Να αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε, ώστε να αναγκαστούν να φύγουν μαζί με την έκτακτη εισφορά!
• Στην περίπτωση που χρειαστούμε φορολογική ενημερότητα μπορούμε να την πάρουμε τώρα, πριν την προθεσμία καταβολής της δόσης. Η φορολογική ενημερότητα ισχύει για 1-12 μήνες, ανάλογα με την περίπτωση. Για τις απειλές τους (για αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς), κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν για ποσά των 5.000 ευρώ και άνω.


Την Πέμπτη το βράδυ  η πλατεία περιβολάκια, καλεί τους φορείς και τα σωματεία  για να αποφασίσουν  από κοινού για το πώς θα  καταθέσουμε μαζικά  τη Δήλωση  Αντίθεσης.
Ο καθένας κρίνεται από τη στάση που θα κρατήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: