Aνακοινώσεις

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Yποψήφιοι "Εκπαιδευτικοί εν δράσει" για τη ΔΟΕ


Τα καλύτερα όνειρα μέσα στο σχολείο δεν είναι …τα «διαθεματικά» και τα «ατομικά σχέδια για το μέλλον» που κάνει ο κάθε μαθητής,
είναι τα όνειρα για ένα καλύτερο κόσμο, που τα κάνουμε όλοι μαζί όταν είμαστε ξυπνητοί!!! 

Συνάδελφοι,
Η ζωή μας κύκλους κάνει.
Ξαφνικά, «επιλέγοντας» μια κυβέρνηση, μπορείς να βρεθείς αυτόματα σε οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες των δεκαετιών 50-60 αλλά και πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό βέβαια γίνεται για καθαρά εκπαιδευτικούς λόγους ώστε να γνωρίσει η νέα γενιά πιο «ζωντανά» τι σημαίνει πείνα. Πείνα για τον εργαζόμενο, τον υπάλληλο τον άνεργο αλλά «φαΐ», πολύ «φαΐ» για τους μεγαλοκαρχαρίες του συστήματος, τα λαμόγια και τα τσιράκια τους.
Θα περίμενε κανείς ότι αυτό το «πείραμα» θα είχε αντιδράσεις και μάλιστα έντονες. Από ένα κομμάτι του λαού όντως υπάρχει αντίδραση, διεκδίκηση, αγώνας. Όμως σ’ αυτό το πισωγύρισμα η εξουσία έρχεται πιο «διαβασμένη» και ισχυρή. Μπορεί να ελέγχει, να τρομοκρατεί, να εξαγοράζει, να διαλύει συνειδήσεις και συλλογικότητες. Έχει τα ΜΜΕ και τα κάθε λογής κοτσύφια, πέρδικες, μπεκάτσες και παπαγαλάκια στην υπηρεσία της. Έχει τα συνδικάτα δεμένα στο άρμα της και τα στελέχη τους καλοταϊσμένα και καλοπερασμένα ώστε μπουκωμένα να μην «μπορούν» να μιλήσουν. Έχει και τα χαμηλότερα στελέχη να τρώνε κανένα «ξεροκόμματο» (απόσπαση, μετάθεση, επιτροπή, στελέχωση διοίκησης ή οργανισμών, ιεραρχική άνοδος κτλ) ώστε όλη η πυραμίδα να συμβάλλει στη διαιώνιση της παντοκρατορίας της.
Οι ναιναίκοι της τρόικας κατάφεραν να διαλύσουν μέσα σ’ ένα χρόνο ότι κερδήθηκε με αγώνες δεκαετιών από τους εργαζόμενους και ακόμα δεν έχουμε φτάσει στον πάτο. Εκτός από τα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, υποβάθμισαν την  υγεία, παιδεία περιστέλλοντας  ακόμα και τις ατομικές ελευθερίες. Πρόσφατα παίζουν και με την ψυχολογία των παιδιών που δίνουν εξετάσεις μειώνοντας την ύστατη ώρα τις θέσεις των εισακτέων. Οι υποκριτές…….
Κολαούζοι σ’ αυτή τους την προσπάθεια στα θέματα παιδείας είναι η παράταξη της ΠΑΣΚ που τοπικά κατεβαίνει με πλήρη στοίχιση όλων στις υπηρεσίες της κυβέρνησης και των εργοδοτών της, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΠΑΣΚ ενωμένη ΔΝΤ, σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΑΚΕ και εμποδίζουν αποφάσεις ή μπλοκάρουν εισηγήσεις που περιέχουν έστω μια από τις «κακές….» λέξεις «ΔΝΤ», «ΕΕ», «Τρόικα», «Κυβέρνηση», «ΠΑΣΟΚ».
Ας μας πουν λοιπόν την αλήθεια κι ας διαλέξουν όχθη. Είναι με το συνδικάτο ή με την κυβέρνηση;
Γι’ αυτό και οι εκλογές είναι μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να πάνε σπίτια τους όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των συναδέλφων δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και στην εκπαιδευτική διοίκηση, όσοι χτίζουν υπηρεσιακές και πολιτικές καριέρες στην πλάτη των εκπαιδευτικών!
Θέλουμε σωματείο ενεργό, σκεπτόμενο, δραστήριο, μαχητικό· όχι σωματείο νεκροταφείο ελεφάντων και μοιράσματος καρεκλών, όπως θέλουν οι ΔAKE-ΠAΣK
Οι αντιπρόσωποι, που θα εκλεγούν από τις εκλογές αυτές, θα αναδείξουν στο τέλος του συνεδρίου της ΔΟΕ τα μέλη του Δ.Σ., που με τις αποφάσεις του, τη δράση του ή την αδράνειά του θα καθορίσει την πορεία και τη δυναμική αντιμετώπισης των κρίσιμων ζητημάτων που θα έλθουν. Η δομή και η οργάνωση του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι τέτοια ώστε ο ρόλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ να είναι καθοριστικός για τις εξελίξεις.
Επομένως η ψήφος μας σ' αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να στηριχθεί σε κομματικά κριτήρια, ούτε σε κοινωνικές, φιλικές σχέσεις, ούτε, πολύ περισσότερο, σε προσωπικές εξυπηρετήσεις και ταξίματα, που θα πνιγούν στο τσουνάμι των εξελίξεων.
Πρέπει να είναι ψήφος - οξυγόνο για το συνδικαλιστικό κίνημα , ψήφος αλλαγής των συσχετισμών, ψήφος τεκμηριωμένης προσδοκίας για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης, ψήφος ελπίδας για το αύριο.

Ραντεβού στη συνέλευση

Μην αμελήσετε, Πάρτε μαζί σας νερό, Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία.
                                                                                     

                
‘’Εκπαιδευτικοί εν δράσει’’

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

1 ΑΛHΦΡΑΓΚΗ  ΜΑΡΙΑ    Δασκάλα,  Δ.Σχ. Αλμυρής

2 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ    Νηπιαγωγός,  ειδ.αγωγής, ΚΕΔΔΥ
 
3 ΓΕΩΡΓΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑ       Δασκάλα,  Δ.Σχ. Ισθμίων

4 ΓΚΡΙΝΤΖΙΑ ΚΑΙΤΗ       Νηπιαγωγός, 3ο Νηπ.Κορίνθου

5 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΑΣΟΥΛΑ Νηπιαγωγός,ειδ.αγωγής,5ο Νηπ.Κορ.

6 ΖΑΝΤΡΙΜΑ ΜΑΡΙΑ        Δασκάλα,  1ο Δ.Σχ. Κορίνθου

7 ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δάσκαλος, Δ.Σχ. Αρχ. Κορίνθου

8 ΚΑΡΛΑΦΤΗ ΑΝΝΑ     Μουσικός, αναπληρώτρια ΕΣΠΑ,
3ο Δ.Σχ.Κορίνθου+ Δ.Σχ. Αλμυρής+ Δ.Σχ. Ξυλοκέριζας

9 ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ   Δάσκαλος, 1ο Δ.Σχ. Αγ.Θεοδώρων

10 ΚΟΥΡΟΥΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ      Δασκάλα,  Δ.Σχ. Αγ.Βασιλείου

11 ΚΤΕΝΙΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ       Νηπιαγωγός , 15ο Νηπ.Κορίνθου

12 ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ         Νηπιαγωγός,  Νηπ.Λουτρακίου

13 ΜΕΛΕΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ    Νηπιαγωγός,  15ο Νηπ.Κορίνθου

14 ΜΠΑΡΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Μουσικός, αναπληρώτρια ΕΣΠΑ, 10ο Δ.Σχ. Κορίνθου+2ο Δ.Σχ. Κορίνθου+ Δ.Σχ. Αρχ.Κορίνθου

15 ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  Γυμναστής Αναπληρωτής, Δ. Σχ. Αγ. Βασιλείου +  Δ. Σχ. Σοφικού

16 ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Δάσκαλος, 1ο.Δ.Σχ.Αγ.Θεοδώρων

17 ΣΑΜΑΡΤΖΗ ΕΡΑΤΩ       Νηπιαγωγός,  Νηπ. Σολομού

18 ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ      Νηπιαγωγός, 3ο  Νηπ.Κορίνθου

19 ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ       Δάσκαλος,  10ο Δ.Σχ. Κορίνθου

20 ΦΙΛΗ ΜΑΡΙΑ              Νηπιαγωγός, 1ο Νηπ.Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια: