Aνακοινώσεις

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!


     Ένα μικρό «δωράκι» αποφάσισε να κάνει η ηγεσία του υπουργείου παιδείας στους δύο αιρετούς στο ΚΥΣΠΕ, Δ.Μπράτη και  Β.Παληγιάννη, και την αναπληρωτή Β.Αδαμίδου για τις γιορτές: ανακοίνωσε ότι τοποθετούνται στο βαθμό Α΄(για όσο καιρό διαρκεί η θητεία τους) και βέβαια θα έχουν και τις ανάλογες οικονομικές απολαβές.

 Ανέλπιστο; Όχι βέβαια!

 Χρόνια τώρα το υπουργείο στοχεύει - και καταφέρνει συχνά- την εξαγορά συνειδήσεων και τον προσεταιρισμό συνδικαλιστών μέσα από μια σειρά προνομίων. Η μοριοδότηση των αιρετών και η ένταξη της συνδικαλιστικής δράσης ως συνεκτιμόμενο κατά τις κρίσεις των διευθυντών, η οικονομική αποζημίωση των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και επομένως και των αιρετών για τις συνεδριάσεις εκτός εργασιακού ωραρίου, οι αποζημιώσεις των μελών του συμβουλίων στις κρίσεις στελεχών, η ανοχή των διευθυντών εκπαίδευσης σχετικά με το ωράριο των αιρετών (συχνά παραβιάζουν το νόμο που τους υποχρεώνει να έχουν και διδακτικό ωράριο) είναι μερικά από τα προνόμια που προσφέρει το υπουργείο σε συνεργασία με τους διευθυντές εκπαίδευσης στα μέλη των συμβουλίων. Να προσθέσουμε σε αυτά και την  οικονομική αποζημίωση των αιρετών στο ΚΥΣΠΕ για τη συμμετοχή τους σε διάφορα συμβούλια επιλογής. Τέτοιες καταστάσεις κάνουν τους συναδέλφους να απαξιώνουν το συνδικαλισμό, να τον ταυτίζουν με προσωπικές απολαβές, «καρέκλες» και τελικά με την υποταγή. Αυτή είναι η «προφορά» του κρατικού-γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.

Οι συνδικαλιστές πρέπει να είναι εκπρόσωποι του μαχόμενου κλάδου και η θέση τους είναι στους αγώνες μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς, μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Σε καμία περίπτωση, συνδικαλιστική θέση δεν μπορεί να γίνεται το όχημα για υπηρεσιακή, μισθολογική ή διοικητική ανέλιξη. Ιδιαίτερα, αυτή τη περίοδο που ο κόσμος της εργασίας και κάθε δημόσιο αγαθό δέχεται τη χειρότερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών, σήμερα που η δημόσια εκπαίδευση απαξιώνεται, που δεκάδες σχολειά κλείνουν ενώ τα υπόλοιπα υποχρηματοδοτούνται, οι εκπρόσωποι μας έπρεπε να ήταν μπροστάρηδες στους αγώνες για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και όχι αποδέχτες προνομίων.

Με βάση τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι πρέπει:

Η ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση και να καταγγείλει το γεγονός.

Οι αιρετοί Δ.Μπράτης και  Β.Παληγιάννης και Β.Αδαμίδου οφείλουν να καταγγείλουν το γεγονός και να μην αποδεχτούν το βαθμό Α΄. Σε περίπτωση που η μη αποδοχή δεν γίνει δεκτή από το υπουργείο, να καταθέσουν τα επιπλέον χρήματα στο απεργιακό ταμείο των συλλόγων τους. Δε φτάνει που οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι  απολαμβάνουν το σύνολο  των οικονομικών προνομίων από το συνδικάτο, θα καρπώνονται και τη «στοργική οικονομική φροντίδα» του κράτους για τη «συνδικαλιστική» τους προσφορά;

Ως εδώ και μη παρέκει με την συνδικαλιστική  αριστοκρατία!

Επειδή υπάρχει αντίστοιχη διάταξη βαθμολογικής ανέλιξης και για τους αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ που όμως δε συνδέεται με μισθολογικές απολαβές, αλλά δε γνωρίζουμε πως μπορεί να συνδεθεί με την αξιολόγηση

Τους ΚΑΛΟΥΜΕ :

Κανένα μέλος υπηρεσιακού συμβουλίου  να μην  δεχθεί να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους συναδέλφους και να καταταχθεί σε υψηλότερο βαθμό.

 Εμείς ως «Εκπαιδευτικοί εν δράσει» όχι απλά θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μακριά από τις λογικές των προνομίων και της συνδιαχείρησης του κρατικού-γραφειοκρατικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά θα αγωνιστούμε για  να γίνουν παρελθόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: