Aνακοινώσεις

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στις 11-10-2011

Τα  577 € - 680 € καθαρά στο νέο εκπαιδευτικό (μείωση πάνω από 41%) και τα 1370 € μετά από 35 χρόνια, είναι όχι απλώς μισθοί πείνας αλλά μάλλον επίδομα ανεργίας.

Αυτό το νομοσχέδιο είναι «δίκαιο»…... Μας πιάνει όλους. Μας διαλύει όλους. Καταστρέφει τη ζωή μας. Καταστρέφει το όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε. Ξεθεμελιώνει την εργασία. Πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τις κατακτήσεις των κοινωνικών και των εργατικών αγώνων από την «εποχή του Σικάγου». Και έχουν μεγάλη ευθύνη συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ που όλο αυτό το διάστημα συντηρούσαν μια φιλολογία στα σχολεία για δήθεν αυξήσεις που  θα λάμβαναν οι εκπαιδευτικοί με το νέο  μισθολόγιο!

Έχουν μεγάλη ευθύνη ΑΥΤΟΙ  που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν κρυφτεί από προσώπου γης, που δεν έκαναν τίποτα για να υπάρξει αντίδραση επικαλούμενοι τις αρνητικές διαθέσεις του κόσμου, που στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας και της όποιας θαλπωρής παρείχε η καρέκλα που κατείχαν, κρατούσαν υπεύθυνα συγκαταβατική στάση στη λεηλασία εισοδημάτων και δικαιωμάτων.

Έχουν διαλέξει στρατόπεδο και είναι απέναντί μας. Η επιλογή του μη αγώνα, της μοιρολατρίας και της τρομοκράτησης των εργαζομένων,  η παρακολούθηση των 24ωρων άνευρων και χωρίς στόχο απεργιών των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ καταδεικνύει ότι είναι μέρος του προβλήματος, ότι εργάζονται για λογαριασμό του μαύρου μπλοκ εξουσίας. Σάμπως δικά τους μέλη δεν είναι όλα αυτά τα  στελέχη που διατάζουν μετακινήσεις σήμερα και ετοιμάζουν ήδη από σήμερα τις λίστες των αυριανών απολύσεων;

     Όλοι αυτοί ξεκουνήθηκαν τώρα που χίμηξε ο κόσμος να τους φάει!
     ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ?

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, φουντώνει παντού, σε όλους τους χώρους και τις συλλογικότητες, η απαίτηση για τη χρήση του πιο αποτελεσματικού όπλου που ιστορικά έχει αναπτύξει το εργατικό κίνημα : την απεργία διαρκείας.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ. Επιτροπές Δασκάλων-Καθηγητών και αν γίνεται και φοιτητών-μαθητών και κυρίως ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Αν περιμένουμε τον «διακλαδικό συντονισμό» ή «το πανεκπαιδευτικό μέτωπο» ή «το πανεργατικό μέτωπο» να γίνει από τα πάνω  ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!
 
 Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως είναι η τελική μας μάχη με αυτή την κυβέρνηση. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη του γενικού ξεσηκωμού. Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Απλώς θα μετράμε τα «τραύματά» μας. Όσοι παραμείνουμε «ζωντανοί».

Υ.Γ. Αν η ΠΑΣΚ θέλει στοιχειωδώς να συμβάλλει ας διευκολύνει το συντονισμό με τους άλλους κλάδους κι όχι να τον δυναμιτίζει όπως κάνει συνήθως. Αλλιώς ας σταματήσουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους με επικοινωνιακά τρικ προκειμένου να κρύψουν την ουσιαστική στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: