Aνακοινώσεις

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Καταγγελία

                                                                                                                            Κόρινθος 14-11-2011
Κύριε  Δ/ντή της Εκπαίδευσης
Μας εξέπληξε το γεγονός ότι αποφασίσατε την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου-ήδη οι συνάδελφοι θα τελούσαν σε συνδικαλιστική άδεια- να τους καλέσετε σε συνάντηση για ενημέρωση διοικητικών θεμάτων με την επιχείρημα να μην ξανάρχονται από μακριά.

Σας ερωτούμε,  είναι δυνατόν να παρακάμπτετε το δικαίωμα των συναδέλφων για λόγους  διοικητικούς?   Βέβαια δεν ήταν υποχρεωτικό, αλλά εσείς,  πιστεύετε ότι δε  θα πειθαρχούσαν σε εντολή–κάλεσμα  του Δ/ντη τους?

Στο κάλεσμα του Δ.Σ. του συλλόγου να ακυρώσετε αυτήν τη συνάντηση μας απαντήσατε,  στα πλαίσια της Γ.Σ.,  ότι θα ισχύσει στο περιθώριο της Συνέλευσης και μετά το τέλος  αυτής.  Και όμως, την ώρα που εσείς συγκεντρώνατε τους συναδέλφους  Δ/ντες των σχολείων, οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ και  ο  Πρόεδρος του Συλλόγου αναφερόντουσαν αντίστοιχα  σε άδεια καθίσματα  για  αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ και  για  πεπραγμένα του Δ. Σ. Διότι  Κ. Δ/ντα στις 12.00 μ.μ. είχατε ξεκινήσει την ενημέρωση σας.

 Μέχρι στις 11.40 η Συνέλευση είχε κόσμο πάνω από τις προσδοκίες μας,  άλλωστε οι συνάδελφοι χαιρέτησαν την απόφαση του Δ.Σ. - η οποία ήταν κατά πλειοψηφία, μόνο μέλος της ΔΑΚΕ δεν συμφώνησε-  να τους καλέσει να μη συμμετέχουν  στη  συνάντηση.  Όμως,  οι παλινδρομίες των συναδέλφων της ΠΑΣΚ και ο φόβος της δικής σας εξουσίας δεν τους άφησαν πολλά περιθώρια !

Και επιπλέον, όταν η αντιπρόεδρος του Δ.Σ.   έκανε παρέμβαση στην αίθουσα που ενημερώνατε,  απαξιώσατε αυτήν και κατ’ επέκταση τον Κλάδο και  το Συνδικάτο
.
Σας δηλώνουμε,  ότι  ο  έλεγχος της διοίκησης είναι υποχρέωση και καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος και της συλλογικής δράσης. Είναι ο δρόμος για τη δημοκρατία και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων. Αν αυτή σταματήσει, τότε θα οδηγηθούμε ακόμα πιο γρήγορα στον σύγχρονο Μεσαίωνα που κάποιοι επιδιώκουν να φέρουν. Με τη δράση μας  αυτή,  υπηρετούμε τα δικαιώματα των συναδέλφων  και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

‘’Εκπαιδευτικοί εν δράσει’’

Δεν υπάρχουν σχόλια: