Aνακοινώσεις

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ 3ΕΤΙΑΣ

 Νεοδίοριστοι του 2011 του Νομού Ηρακλείου

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Παιδείας, ΔΟΕ, Συλλόγους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης


 Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύτηκε η τροπολογία του νόμου που αφορά την κατάργηση της τριετούς παραμονής των νεοδίοριστων εκπαιδευτικών στον τόπο πρώτου διορισμού τους. Με την τροπολογία αυτή, οι διορισμένοι του 2010 αποκτούν δικαίωμα μετάθεσης και απόσπασης. 

 Εμείς, οι νεοδίοριστοι του 2011 ζητάμε την πλήρη κατάργηση της διετούς παραμονής στον τόπο διορισμού μας ώστε να μας δωθεί δικαίωμα μετάθεσης και απόσπασης στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς λαμβάνοντας υπόψιν τη  δραματική μείωση των μισθών μας, σε επίπεδο επιδόματος ανεργείας. Χαρακτηριστικά, υπάρχουν εκπαιδευτικοί των οποίων ο μισθός δε ξεπερνά τα 550 ευρώ, όταν την ίδια χρονική περίοδο πέρσι ο μισθός του θα ήταν στα 1054 ευρώ.

 Επιπλέον, από τη στιγμή που τα 2 σχολικά έτη της παραμονής μας στο νομό, δεν υπηρετούμε στην ίδια σχολική μονάδα δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο που να μας αναγκάζει να παλεύουμε καθημερινά να ανταπεξέλθουμε σε συνθήκες ανέχειας.

  Καλούμε το Υπουργείο Παιδείς να λάβει σοβαρά υπόψιν του τα παραπάνω και να φροντίσει άμεσα να αποκατασταθεό η αδικία και να θεμελιώσουν όλοι οι νεοδιόριστοι επαιδευτικοί δικαίωμα μετάθεσης και απόσπασης μετά το τέλος της πρώτης σχολικής χρονιάς. 

 Καλούμε τη  ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να στηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια και να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις όπως επίσης τους συλλόγους Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης κατά τόπους. 

 Δε ζητάμε να μας χαριστεί τίποτα! Ζητάμε σε αυτούς τους δύσκολους για όλους μας καιρούς να αντιμετωπιστούμε ισάξια με όλους τους εκπαιδευτικούς. Ζητάμε το αυτονόητο. Να μας δωθεί η δυνατότητα να ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει στο καλύτερο και όχι να νιώθουμε ως η μειοψηφία που κανείς δε λαμβάνει υπόψιν του!
     Οι νεοδιόριστοι του 2011 του Νομού Ηρακλείου
Ψηφίστηκε απο το σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Νομού Ρεθύμνου και το σύλλογο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο Νομού Ηρακλείου. 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: