Aνακοινώσεις

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

«Αν χρειαστεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να βάλουν πλάτη οι εκπαιδευτικοί για μία ή δυο ώρες, νομίζω θα το κάνουν»

Υπουργείο Παιδείας: Χαμηλοί τόνοι για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών
Κ. Αρβανιτόπουλος: «Θα το δούμε μαζί με το σύστημα επανατοποθέτησης»
«Αν χρειαστεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να βάλουν πλάτη οι εκπαιδευτικοί για μία ή δυο ώρες, νομίζω θα το κάνουν» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha» ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Όπως ανέφεραν σήμερα πηγές από το υπουργείο Παιδείας, δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση για το θέμα, εκτός από την πρόβλεψη που νομοθετήθηκε και με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο το οποίο ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή, ότι θα μειωθούν την ερχόμενη χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
«Θα το δούμε μαζί με τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για το σύστημα επανατοποθέτησης των εκπαιδευτικών για να μειώσουμε το φαινόμενο του να έχουμε υπεράριθμους εκπαιδευτικούς σε μια περιοχή και ελλείψεις σε άλλη» είπε ο υπουργός Παιδείας.
Από τον Σεπτέμβριο της εφετινής χρονιάς θα λειτουργεί online σύστημα ημερήσιας εποπτείας και ελέγχου των σχολείων ώστε να μην υπάρχουν κενά και να διαπιστωθεί σε ποιες περιοχές χρειάζονται παρεμβάσεις ή αλλαγές.
……………………………………………………………………..
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
ESOS.GR
Έτοιμο σχέδιο για την άμεση υλοποίηση του πριν την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους έχει στο γραφείο του ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, με στόχο την 1η Σεπτεμβρίου όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια να έχουν τον απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευτικών , ώστε να σταματήσει το φαινόμενο κάθε χρόνο να χάνονται χιλιάδας διδακτικές ώρες.
Το σχέδιο του υπουργού Παιδείας, δήλωσε στο esos στενός συνεργάτης του, περιλαμβάνει:
Α. Μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και αντίστροφα
Β. Εθελούσιες μεταθέσεις
Γ. Τα παραπάνω δύο μέτρα εάν χρειαστεί θα γίνουν και υποχρεωτικά
Δ. Το ωράριο των εκπαιδευτικών θα αυξηθεί κατά μία έως δύο ώρες εβδομαδιαίως μόνον εάν δεν αποδώσουν οι μετατάξεις και οι μεταθέσεις , ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Τα παραπάνω μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή όταν πλέον το υπουργείο θα έχει τον τελικό «χάρτη» των σχολείων , μετά τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις που θα γίνουν και αφού πρώτα στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας ο Ηλεκτρονικός Κόμβος καταγράψει :
Α. Όλα τα κενά των σχολικών μονάδων, και,
Β. Τους εκπαιδευτικούς που περισσεύουν.
Στόχος του υπουργού Παιδείας είναι
Α. Η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και να υπάρχει ένας μικρός αριθμός πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών κάτω από αυστηρές διαδικασίες.
Β. Να μη λείπει ούτε ένα βιβλίο από τους μαθητές . Στόχος η παράδοση των σχολικών βιβλίων πριν το κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: