Aνακοινώσεις

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Με ατομικά συμβόλαια και ''στόχους'' και στο ''βάθος'' απολύσεις το νέο μοντέλο Δημοσίων Υπαλλήλων
Η επίθεση στον κόσμο της εργασίας από την πλευρά της συγκυβέρνησης και των τροϊκανών έχει από καιρό αρχίσει. Δεν αρκούν βέβαια οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, δεν φτάνουν τα χαράτσια. Δεν φτάνουν οι στρατιές ανέργων για να μπορεί η εργοδοσία να έχει φτηνά εργατικά χέρια. Χρειάζεται να χυθεί αίμα και στο Δημόσιο με μαζικές απολύσεις και κλείσιμο μονάδων και υπηρεσιών.

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε για να το εμπεδώσουμε όλοι, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η κοινωνία με την εφεδρεία και τις υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις.

Έγινε πλέον φανερό, όπως καυχιέται και ο Υπουργός Διοικητικής «Μεταρρύθμισης», της διάλυσης λέμε εμείς, κ Ρέππας ότι πλέον ''τελειώσαμε'' με τη μονιμότητα στο δημόσιο.

Το επόμενο βήμα αμέσως μετά τις εκλογές είναι μαζικές απολύσεις, κλείσιμο φορέων και οργανισμών με όχημα την δήθεν αξιολόγηση.

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που θα δοθεί τις επόμενες ώρες στη δημοσιότητα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είναι το «χρυσωμένο χάπι» για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι.

Συμβόλαια ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους οργανισμούς, ποσοτικοί στόχοι, «αξιολογήσεις», οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εργαζόμενους υπό διωγμό, και διαμορφώνουν το νέο «μοντέλο» του Δημοσίου υπαλλήλου.

Ένα «μοντέλο» υπαλλήλου υποταγμένου στους στόχους του μνημονίου και των πολιτικών ενάντια στο λαό, ενός υπαλλήλου που θα πρέπει συνεχώς να έχει σκυμμένο το κεφάλι.

Δείτε σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ, γνωστής για την υποστήριξη των μνημονιακών πολιτικών.
Με ατομικό συμβόλαιο που θα υπογράφουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο τέλος κάθε χρόνου και όπου θα καθορίζονται συγκεκριμένοι και ποσοτικοποιημένοι στόχοι για τους οποίους θα βαθμολογούνται, θα γίνονται στο εγγύς μέλλον οι προαγωγές και οι ετήσιες μισθολογικές αυξήσεις, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιακών μονάδων που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.
Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα για πρώτη φορά τίθενται στόχοι στο πάγιο σύστημα ''αξιολόγησης'' υπαλλήλων και υπηρεσιακών μονάδων στο ελληνικό Δημόσιο, οι οποίοι θα μετρώνται με ποσοτικοποιημένους δείκτες.
Κάθε υπάλληλος θα αξιολογείται για την διοικητική του ικανότητα, τη συμπεριφορά και την απόδοση στην υπηρεσία. Εισηγητής θα είναι ο άμεσος προιστάμενός του, ενώ η τελική κριση θα γίνεται από τον προϊστάμενο της ανώτερης διοικητικής βαθμίδας.
Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να λάβει την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας εντός του επόμενου τριμήνου, στο τέλος κάθε χρόνου θα τίθενται στόχοι ανά υπουργείο, υπηρεσιακή μονάδα και ανά υπάλληλο
Οσοι υπάλληλοι «πιάνουν» τους στόχους σε ποσοστό άνω του 80%, θα λαμβάνουν και το κίνητρο επίτευξης στόχου που προβλέπεται από το νέο μισθολόγιο.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρεππας, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει για τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και για το οποίο έχει εκφρασει ενστάσεις η ΝΔ, δήλωσε ότι μπορεί να ψηφιστεί τώρα και αν χρειάζονται αλλαγές, αυτές να γίνουν αργότερα.
Παράλληλα και αναφερόμενος στην ΝΔ, η οποία έχει φέρει ενστάσεις σε μία σειρά νομοσχεδίων που έχουν κατατεθεί στην Βυλή, σχολίασε ότι ο «καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».
Ο κ. Ρέππας εμφανίστηκε απορριπτικός στις προτάσεις της τρόικας για περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς, σημειώνοντας ότι με το νέο μισθολόγιο έχουν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί κατα πολύ, με ωφέλεια για το δημόσιο πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Υποστήριξε επίσης ότι ο καθοριστικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα δεν είναι το κόστος εργασίας, αλλά η βούληση να παράγουμε «περισσότερα και ποιοτικότερα προϊόντα και υπηρεσίες».
πηγή ΕΘΝΟΣ 28-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: