Aνακοινώσεις

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ / ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 τευχών των «αντιτετραδίων της εκπαίδευσης», η Συντακτική Επιτροπή, προχωρεί με μεθοδικότητα στην ανασυγκρότηση της επίσημης ηλεκτρονικής σελίδας του περιοδικού.
Σε πρώτη φάση, στη διεύθυνση www.antitetradia.gr, ο επισκέπτης θα μπορεί να αναζητήσει τον «Οδηγό» των αντιτετραδίων (τεύχος 94) σε μορφή «excel». Το αρχείο αυτό περιέχει πληροφορίες σχετικές α) με το χρόνο έκδοσης ενός-εκάστου τεύχους των αντιτετραδίων, β) με τα άρθρα που αυτό εμπεριέχει, γ) με την έκταση των άρθρων, δ) με τους συντάκτες τους, και ε) με το περιεχόμενο των άρθρων.
Παράλληλα, η Συντακτική Επιτροπή δρομολογεί και την ηλεκτρονική ανάρτηση όλων των τευχών του περιοδικού: δημιουργείται έτσι μια ψηφιακή κιβωτός δεδομένων, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την ιστορική διαδρομή της εκπαιδευτικής και εκδοτικής προσπάθειας, τις συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες τα αντιτετράδια διατύπωσαν σε καιρούς χαλεπούς για την παιδεία του τόπου, τις προτάσεις που κατατέθηκαν για την ανάσχεση του εκπαιδευτικού κατήφορου.
Αρχικά αναρτ'ηθηκαν ψηφιοποιημένα τα 21 ιστορικά, πρώτα τεύχη των αντιτετραδίων, καθώς και αρκετά από τα τεύχη των τελευταίων ετών.
Εκτιμούμε ότι η συνδυασμένη χρήση του Οδηγού με το Αρχείο των αντιτετραδίων θα μπορέσει να βοηθήσει τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής σελίδας να εντοπίζουν εύκολα, άμεσα, ανέξοδα, οποιοδήποτε άρθρο τούς ενδιαφέρει, από έναν πλούσιο κατάλογο εκατοντάδων κειμένων και δεκάδων συντακτών.
Η σελίδα http://www.antitetradia.gr/ φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πυρήνα πληροφόρησης και θεωρητικού εξοπλισμού (για τα προβλήματα της παιδείας ειδικά,
και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα), και όχι ένα ακόμη γραφειοκρατικό, μουσειακό -με την κακή έννοια- αρχείο πεπραγμένων.
Με την έκδοση του επετειακού 100ου τεύχους των αντιτετραδίων ενεργοποιείται και η δοκιμαστική, πρώτη περίοδος τής ανασυγκροτημένης ηλεκτρονικής σελίδας του περιοδικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: