Aνακοινώσεις

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ 4ου Νηπιαγωγείου Κιάτου.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ"

"Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και συνάμα καταγγέλλουμε το Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας κ. Παναγιώτη Παπαγεωργάκη ως υπαίτιο διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του 4ου Νηπιαγωγείου Κιάτου, στο οποίο φοιτούν τα παιδιά μας.
Ειδικότερα ο κ. Π.Π. με τρόπο απάδοντα στην αποστολή του και ενώ ο Δήμος Σικυωνίων εξασφαλίζει -αδαπάνως για το δημόσιο- χώρο για να στεγαστούν τα Γραφεία των Σχολικών Συμβούλων Α/βάθμιας Εκπ/σης 3ης και 4ης περιφέρειας Κορινθίας, απαιτεί τη λειτουργία των προαναφερθέντων Γραφείων στη μία από τις δύο αίθουσες που διαθέτει το κτίριο του Νηπιαγωγείου μας.
Υλοποίηση της απαίτησης του κ. Παναγιώτη Παπαγεωργάκη, εκτός του ότι συνεπάγεται «αποθήκευση» των 35 νηπίων μας σε μία αίθουσα, ταυτόχρονα αφαιρεί από τα παιδιά μας και χώρο, για τις δραστηριότητες τους.
.......
Προσέτι είναι δυσεξήγητο το φαινόμενο οι Σχολικοί Σύμβουλοι να προκρίνουν για χώρο στέγασης των Γραφείων τους τον από το Δήμο Σικυωνίων παραχωρούμενο, ο δε κ. Παπαγεωργάκης να εναντιώνεται πεισματικά σ' αυτό και να εμμένει ότι τα Γραφεία τους πρέπει να λειτουργήσουν στο 4° Νηπιαγωγείο Κιάτου.
Εμείς πιστεύουμε ότι ο Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να αποτελεί συνεκτικό κρίκο και πρόσωπο αναφοράς και σεβασμού της Σχολικής Κοινότητας , με την ευρεία σημασία της έκφρασης, και όχι πρόσωπο που δημιουργεί προβλήματα εκ του μη όντος.
Τέλος πιστεύουμε ότι ο Δ/ντής Εκπ/σης στην ενάσκηση του λειτουργήματος του προσωποποιεί τη συντεταγμένη πολιτεία μας και ως εκ τούτου πρέπει να διαθέτει ευρείς και ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες, να διακρίνεται για το ορθολογιστικό και διαλεκτικό του και προπάντων να είναι σε θέση να διακρίνει λανθασμένς εκτιμήσεις, θέσεις και απόψεις και προπάντων να έχει το ψυχικό σθένος να αναθεωρεί εσφαλμένες επιλογές του. Τότε και μόνον τότε θα καταξιωθεί στη συνείδηση της Κοινωνίας γενικά και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας ειδικά..
Ο κ. Παπαγεωργάκης, στο θέμα της στέγασης των Γραφείων των Σχολικών Συμβούλων 3ης και 4ης Περιφέρειας Κορινθίας, κατέδειξε ότι δεν διαθέτει αυτές τις αρετές, γι' αυτό και τον καταγγέλουμε δημόσια και προσβλέπουμε στην άμεση παρέμβαση σας, για επίλυση του προβλήματος, που, υπαιτιότητι του κ. Παπαγεωργάκη , δημιουργείται στο Νηπιαγωγείο μας.
Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να απευθυνόμαστε στην εξοχότητά σας για την επικράτηση της λογικής."

 Β΄ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ' ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙ...ΔΡΑΣΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: