Aνακοινώσεις

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

‘’Εκπαιδευτικοί εν δράσει’’


           
               ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ                                                                                                 
                                                                                                      Κόρινθος 9-9-12
Συνάδελφοι,
 Στο συνέδριο του Ιούνη, ο κρατικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, πιο απονομιμοποιημένος και απαξιωμένος από κάθε άλλη φορά, στηριγμένος σε μια πλειοψηφία που δεν αντικατοπτρίζει τους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης στον κλάδο, αντί να απαντήσει από τη σκοπιά των αναγκών της μαχόμενης εκπαίδευσης, απάντησε από τη σκοπιά της υπεράσπισης των πολιτικών της κυβέρνησης και των ξένων καθοδηγητών της. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έδωσε μάχη χαρακωμάτων, για να διατηρήσει τα προνόμιά της και να αποτρέψει κάθε απόφαση που θα έθετε τον κλάδο σε τροχιά αμφισβήτησης και ανατροπής των κυβερνητικών επιλογών.

 Σφύριξαν τη λήξη των εργασιών της Γ.Σ. θέτοντας θέμα απαρτίας, ώστε να μην υπάρξει απόφαση για το διεκδικητικό αγωνιστικό πλαίσιο, αφού πρώτα οι αντιπρόσωποί τους σκόρπισαν πρόωρα αφήνοντας πίσω τους άδεια έδρανα. 

 Και η συνέχεια……………………………..

Στις 31 Αυγούστου, στην κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας τους υποδέχτηκε με κλειστές τις πόρτες και την κλούβα των ΜΑΤ στην είσοδο.                                                                                                   Η απουσία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ) καθώς και η άρνησή της να στηρίξει την κινητοποίηση, διευκόλυνε  για άλλη μια φορά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου .

 Και κατόπιν είπαν…….δε ρίχνουμε μια ντουφεκιά;

Απεργία την πρώτη μέρα που θ ανοίξουν τα σχολεία!!

Απεργιακή φωτοβολίδα, η οποία γίνεται μόνο και μόνο για να βγει από την υποχρέωση ο συνδικαλιστικός μηχανισμός των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ, ενόψει και της «σάρωσης» που θα επιχειρηθεί σε όλα τα επίπεδα από την κυβερνητική τρόικα εσωτερικού.

Απεργία που δεν πληροί σοβαρές προϋποθέσεις αγώνα από πλευράς αιτημάτων, οργάνωσης, στρατηγικού σχεδιασμού.

Μια ούτε καν κλαδική αλλά υποκλαδική  απεργία χωρίς δυνατότητα προετοιμασίας και χωρίς προσπάθεια συνεννόησης με την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Ανέξοδη ρητορική των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ

  Αποδεικνύεται περίτρανα και ανοιχτά πλέον πώς παίζει το παιχνίδι χρόνια τώρα αυτή η ανυπόληπτη γραφειοκρατία, παρέχοντας δηλ. απλόχερα πίστωση χρόνου στην εκάστοτε πολιτική εξουσία για να υλοποιεί την πολιτική της και περιοριζόμενη η ίδια στην κήρυξη απεργιών της πλάκας, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο σχεδιασμό και διακύβευμα).

Αυτοί ,προφανώς και δεν μπορούν να εμπνεύσουν και να πρωτοστατήσουν σε κανένα αγώνα.

Το όπλο της απεργίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το εκχωρούμε στους παρακοιμώμενους της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας που θέλουν να κάνουν παιχνιδάκια μ’ αυτό.

Μας είπαν θα μας κρεμάσουν αλλά επειδή έχουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και δημοκρατική μας επιτρέπουν να διαλέξουμε το δέντρο.

Εμείς ,δέντρο δε διαλέγουμε ,θα συστρατευθούμε σε αγώνα  και συγκρότηση ενός ευρύ συνδικαλιστικού φορέα για την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης  που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα, σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις ,σκορπώντας τη φτώχεια, την ανεργία, τη δυστυχία.

Συνάδελφοι,
Η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους μορφές αγώνα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας και δεν μπορούμε για λόγους αρχής, να απέχουμε...
 Εμείς, και ένας απεργός να είναι εκείνη τη ημέρα που δεν κατευθύνεται από  σκοπιμότητες  δεν μπορούμε παρά να είμαστε δίπλα του.
                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: