Aνακοινώσεις

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση για την Συνεδρίαση το Δ.Σ, της ΔΟΕ στις 13-9-12 με θέματα:



1. εκτίμηση αποτελεσμάτων απεργίας
2. Παραπέρα πορεία του κλάδου

Κατά τη συνεδρίαση η γραφειοκρατία ξεπέρασε τα απογοητευτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ψελλίζοντας τα ίδια επιχειρήματα που ακούσαμε και στην περιφερειακή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη τις μέρες της ΔΕΘ, ότι η απεργία πέτυχε τον επικοινωνιακό της στόχο να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών κ.α. οι Αριστερές δυνάμεις επικεντρώσαμε σε όσα ήδη είχαμε πει από της 8/8 που προκηρύχτηκε η απεργία: έλλειψη συντονισμού και προετοιμασίας, βήμα αναντίστοιχο της επίθεσης που δεχόμαστε, απουσία προοπτικής και κυρίως ανεπαρκής απάντηση στο αίτημα των καιρών που είναι ότι στην καθολική επίθεση που δεχόμαστε οφείλει το εργατικό κίνημα να απαντά συνολικά και καθολικά.

Σε ότι αφορά την παραπέρα αγωνιστική δράση της ΔΟΕ παίχτηκε πάλι το γνωστό θέατρο με πρωταγωνιστές την ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Η ΠΑΣΚ πρότεινε ουσιαστικά να αναθέσουμε στην ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει είτε γενική απεργία με την ΓΕΣΕΕ είτε πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία μόνη της. Η ΔΑΚΕ πρότεινε κύκλο Γ.Σ., περιφερειακές συσκέψεις, ολομέλεια προέδρων και προσδιόρισε τη λήψη αποφάσεων κατά τις 5 Οκτωβρίου με εισήγηση προς τις γενικές συνελεύσεις για απεργία με διάρκεια (5ημερη). Ταυτόχρονα Η ΔΑΚΕ πρότεινε και αυτή να απευθύνουμε αίτημα προς την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία. Στο τέλος  προχώρισαν στην σύνθεση των προτάσεων τους: Αίτημα προς την ΑΔΔΕΔΥ  (http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=9398   ) και διαδικασίες βάσεις για τοποθετηθεί ο κλάδος
.

Το ΠΑΜΕ πρότεινε γενική απεργία τώρα και κλιμάκωση με νέα γενική απεργία κατά την ψήφιση των μέτρων

Οι Παρεμβασεις:
1) Απογευματινό συλλαλητήριο με την ανακοίνωση των μέτρων.
2) Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλεί ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων γα τις 18/9
3) 3ημερη ή 5ημερη απεργία με την κατάθεση των μέτρων με στόχο την Γενική Πολιτική απεργία διάρκειας για την ανατροπή Κυβέρνησης και μνημονιακών πολιτικών.

Τέλος την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές έφτασε και η πληροφόρηση για την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας από ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 26/9 (http://www.adedy.gr/adedy/site/home/ws/primary+menu/deltia/2012/September/1392012-2.csp    )


Δεν υπάρχουν σχόλια: