Aνακοινώσεις

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας βρίσκεται σε κατάληψη από εκπαιδευτικούς των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων για να αποτραπεί η αναγκαστική μετακίνηση 100 εκπαιδευτικών.



 
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Α’ ΠΥΣΠΕ ΑΘΗΝΩΝ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης που στόχο έχουν, στο όνομα του μνημονίου και των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, να επιβάλλουν την υποχρεωτική μετακίνηση 100 δασκάλων από το Α’ ΠΥΣΠΕ Αθήνας σε άλλα ΠΥΣΠΕ και περιοχές του λεκανοπεδίου.
Καταγγέλλουμε τον πρωτοφανή εμπαιγμό της διεύθυνσης του Α’ ΠΥΣΠΕ Αθηνών, καθώς και μελών του ΠΥΣΠΕ που χθες, Πέμπτη 6/9, δεσμεύτηκαν ότι θα τοποθετήσουν όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους εντός των ορίων του ΠΥΣΠΕ. Σήμερα, Παρασκευή 7/9, ο μεν Διευθυντής Εκπαίδευσης ακολουθεί ξανά παρελκυστική τακτική υπηρετώντας το σχέδιο των μετακινήσεων, τα δε δύο μέλη του ΠΥΣΠΕ, δήλωσαν κώλυμα και δεν προσήλθαν. Από τα αναπληρωματικά μέλη, το ένα δήλωσε επίσης κώλυμα, ενώ το άλλο προσήλθε και στηρίζει τη στάση του Διευθυντή  Εκπαίδευσης.
Απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο, οι δύο αιρετοί αποχώρησαν καταγγέλλοντας τις αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις
Για μας το διακύβευμα είναι τεράστιο:
-          Κρίνεται εάν οι εκπαιδευτικοί θα μετατραπούν σε ευέλικτο προσωπικό που θα μετακινείται ανάλογα με τις βουλές του υπουργείου.
-          Κρίνεται εάν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν πλέον ούτε το εισιτήριο του λεωφορείου να πληρώσουν, θα «διαταχθούν» να μετακινηθούν υποχρεωτικά από την Α’ Αθήνας στον Πειραιά, τη Δυτική Αττική, την Ελευσίνα ή τα Μέγαρα.
-          Κρίνεται εάν τα σχολεία της Α’ Αθήνας θα καλύψουν τις ανάγκες τους σε διδακτικό προσωπικό ή εάν θα δημιουργηθούν λειτουργικά κενά που θα μείνουν ακάλυπτα στο όνομα των περικοπών και της αντιλαϊκής πολιτικής της τρόικας-ΕΕ-κυβέρνησης.
Στην Α’ Αθήνας, δεν περισσεύουν εκπαιδευτικοί, αντίθετα χρειάζονται ακόμα περισσότεροι.
 
Με βάση αυτές τις εξελίξεις, προχωράμε άμεσα σε κατάληψη του ΠΥΣΠΕ. Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ, τους συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ και πάνω απ’ όλα, όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα μας.
Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση και την τοποθέτηση όλων των συναδέλφων μας εντός του Α’ ΠΥΣΠΕ Αθηνών.
Η δ/νση Α’ ΠΥΣΠΕ Αθηνών είναι  Δώρου 9, Ομόνοια.
 
 
Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ
και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν
στην κατάληψη του Α’ ΠΥΣΠΕ Αθηνών.
          τα μέλη του ΠΥΣΠΕ αποτελούνται από:
 
Δ/ντής Εκπαίδευσης:     κ. Δασκαλοθανάσης
μέλη ΠΥΣΠΕ:                κ. Καλύβας (δήλωσε κώλυμα)
                                   κ. Γαλατιανού  (δήλωσε κώλυμα)
αναπληρωματικά μέλη   κ. Ήκου (προσήλθε)
                                   κ. Παπαδημητρίου (δήλωσε κώλυμα)
αιρετοί:                        Σκλάβος Δημήτρης (αποχώρησε καταγγέλλοντας)
                                   Ρουμπής Τάκης (αποχώρησε καταγγέλλοντας) 



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: