Aνακοινώσεις

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

«Τυφώνας» περικοπών στο δημόσιο- Μείωση του εισαγωγικού μισθού και «μαχαίρι» σε επιδόματα


1) νέα μείωση του βασικού μισθού.
2) αύξηση των χρόνων των κλιμακίων (θα αλλάζονται τα κλιμάκια κάθε 3 χρόνια από 2 χρόνια που είναι σήμερα για βαθμούς Στ-Γ και κάθε 4 χρόνια από τρία που είναι σήμερα για βαθμό Β-Α)
3) κατάργηση επιδομάτων χριστουγέννων, πάσχα αδείας
4) μείωση ως και κατάργηση των εναπομείναντων επιδομάτων (π.χ. παραμεθορίου)
Mείωση του εισαγωγικού μισθού στο δημόσιο, περικοπές ακόμη και στα ελάχιστα εναπομείναντα επιδόματα είναι ορισμένα ακόμη από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση.
Δεν είναι μονάχα η περικοπή 1.000 ευρώ το χρόνο για όλους που έρχεται με την πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας το καλοκαίρι. Στα μέτρα που σχεδιάζονται υπάρχει πρόβλεψη για νέες έμμεσες, αλλά ουσιαστικές μειώσεις σε όλα τα επίπεδα.
Βασικός άξονας μειώσεων, αν και δεν έχει κλειδώσει ακόμη ως μέτρο, θα είναι η μείωση του εισαγωγικού μισθούς στο δημόσιο. Γεγονός που θα σημάνει μείωση σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια αφού υπολογίζονται με βάση αυτόν.
Παράλληλα όλα δείχνουν ότι θα μπει μαχαίρι στα ελάχιστα εναπομείναντα επιδόματα. Ένα από τα πρώτα θα είναι αυτό για την υπηρεσία σε παραμεθόριες περιοχές για το οποίο υπάρχει σκέψη δραματικής μείωσης ή ακόμη και πλήρους περικοπής.
Ταυτόχρονα εξετάζεται να αυξηθεί εκ νέου ο χρόνος της λεγόμενης μισθολογικής ωρίμανσης η οποία θα συνδεθεί άμεσα με τη βαθμολογική εξέλιξη.
Προς το παρόν και σε ό,τι έχει να κάνει με την ωρίμανση όλα δείχνουν πως ο χρόνος θα αυξηθεί από τα 2 στα 3 έτη για τα χαμηλά κλιμάκια και για τα υψηλά από τα 3 στα 4 έτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” δυσάρεστα είναι τα νέα και ως προς τις μειώσεις που ήδη έχουν γίνει λόγω ενιαίου μισθολογίου.
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες οι μειώσεις ως και 52% που είχε προβλεφθεί να γίνουν τμηματικά ως και το 2014 με μείωση (25% επί του συνόλου του ποσού που περικόπτεται ανά έτος) δεν θα γίνουν 1/11/2012-1/11/2013 και 1/11/2014, αλλά ως τα τέλη του 2013, θα συντομευθεί δηλαδή ο χρόνος με αποτέλεσμα μέσα στους επόμενους 15 μήνες δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν τριπλή μείωση βάσει του ενιαίου μισθολογίου στις αποδοχές τους.

 ΑΝδημοσίευση απο το Coments

Δεν υπάρχουν σχόλια: