Aνακοινώσεις

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Για την απεργια..........

Μια απεργία χωρίς καθόλου χρόνο προετοιμασίας -επί της ουσίας, 24ωρη και αυστηρά κλαδική που αποτελεί το άλλοθι του Μαντά και της παρέας του.

Είναι ξεκάθαρο ότι ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ με την πρόταση αυτή θέλουν να ξεμπερδεύουν με κάθε αγωνιστική δραστηριότητα από πολύ νωρίς.  Η προκήρυξη μιας απεργίας στο συγκεκριμένο χρόνο και χωρίς ουσιαστική προετοιμασία έχει εξασφαλισμένη την καταγραφή μονοψήφιων ποσοστών. Θα δώσει δηλαδή το άλλοθι στη γραφειοκρατία να επικαλείται στη συνέχεια τα μειωμένα αγωνιστικά αντανακλαστικά του κλάδου για να ξορκίζει κάθε επερχόμενο αγώνα και να ακολουθεί την πεπατημένη της ΑΔΕΔΥ. Από την άλλη μεριά η προκήρυξη της απεργίας διευκολύνει τα γνωστά επικοινωνιακά παιχνίδια της γραφειοκρατίας που εξαντλούν την αγωνιστικότητα του κλάδου στα τέλη Αυγούστου για να βρίσκονται στον αφρό της επικαιρότητας ενόψει νέας σχολικής χρονιάς.

Εκτίμησή μας είναι –  ότι η ΠΑΣΚ προσπαθώντας να διασωθεί πολιτικά- και μην ξεχνάτε ότι η χρονιά είναι εκλογική- θα προβάλει την πατρότητα της πρότασης για  να εμφανιστεί ως γνήσιος εκφραστής των νέων συναδέλφων, γι’ αυτό και αναδεικνύει ως ζήτημα αιχμής σε αυτή την απεργία τις συνθήκες διαβίωσης των κάτω από 600 ευρώ αμειβόμενων εκπαιδευτικών. 

Να πάρουμε μια γενναία απόφαση επιτέλους : ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ  και να διεκδικήσουμε ΜΙΑ και ΜΟΝΗ ταχτική : ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ  και στο ΔΗΜΟΣΙΟ και ΣΤΟΝ ιδιωτικό τομέα ΜΕ κατάληξη ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ στη δουλειά όταν θα ΠΑΨΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !
Κι επειδή θα μου πουν κάποιοι "μα εδώ δεν κάνουν 24ωρη", απαντώ :  ΑΚΡΙΒΩΣ τώρα κι εγώ ΔΕΝ θα ρίξω τουφεκια στο ....  γάμο της συνδικαλιστικής αλητείας !(ελπίζω αυτή τη φορά να μη παρασυρθώ και να αντεξω να πάω στο σχολείο στις 12)

Παρακαλούμε για θέσεις και απόψεις  για να συνδιαμορφώσουμε την στάση μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: