Aνακοινώσεις

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Δεν αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών


  Αναδημοσίευση απο την Αυγή 24/08/2012
 
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει φέτος αύξηση των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών έδωσε εκ νέου, χθες, στη Βουλή, η κυβέρνηση. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Αμανατίδη, επέκρινε τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για τα στοιχεία που στέλνουν σε διεθνείς φορείς και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις για το έργο των εκπαιδευτικών.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κατήγγειλε ότι το υπουργείο "τροφοδότησε με μη αξιόπιστα στοιχεία" τον ΟΟΣΑ και υπηρεσίες της Ε.Ε., με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί εργάζονται 13,4 ώρες την εβδομάδα! "Τα στοιχεία που υποβάλλονται είναι κατά τεκμήριο και αληθή και αξιόπιστα από τις υπηρεσίες, όταν βέβαια ελέγχονται και εποπτεύονται επαρκώς από την πολιτική ηγεσία", απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου, παραδεχόμενος πως "είναι χρέος της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας να ελέγχει τη χρήση των δεικτών και των προδιαγραφών ώστε να αποφεύγεται η εξαγωγή λανθασμένων ή αυθαίρετων συμπερασμάτων ως προς την εκπαιδευτική πραγματικότητα". Ανέφερε δε ότι πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας "αμφισβήτησε στοιχεία"…
Εκφράζοντας ικανοποίηση για τις απαντήσεις του υφυπουργού, ο Γ. Αμανατίδης έκανε λόγο για "τακτική που επιχειρεί να ενοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς για την αναποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης και να μειώσει το κύρος τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: