Aνακοινώσεις

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Διεθνές φεστιβάλ Κρουστών



              
   10ο CROUSSIS festival


                             2 – 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
 Συνδιοργάνωση:  Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας - Επιμελητήριο Κορινθίας - Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου  - Κέντρο Νέων Κορίνθου - Δήμοι νομού Κορινθίας
                                          
 Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Νίκος Τουλιάτος
 
 Βοηθός Καλλιτεχνικού Διευθυντή: Κατερίνα Σταμούλη
 Οργάνωση Παραγωγής: Νίκος Πιέρρος
 Υπεύθυνη οργάνωσης: Μαρία Μαρίνου
 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Ευαγγελία Βαϊακοπούλου

 
Μια γιορτή των Κρουστών στην Ελλάδα
που τα τελευταία  χρόνια, ακολούθησε μια πορεία   περνώντας από την Αθήνα το 1998, την Λευκάδα 1999 - 2001, την Πετρούπολη 2003, το Κομμένο της Άρτας 2008 – 2011 και από το 2012 στον νομό Κορινθίας.
Σε αυτή την  πορεία έχουν περάσει από την  “ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙ” μεγάλοι καλλιτέχνες, δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν παρακολουθήσει μαθήματα, σεμινάρια, και έχουν συμμετάσχει σε εργαστήρια εκατοντάδες μαθητές από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, έχουν διδάξει δεκάδες σημαντικοί καθηγητές Έλληνες και ξένοι, έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Με την ενεργή υποστήριξη των ανθρώπων και των φορέων του νομού ξεκινάμε ένα δημιουργικό και πολιτιστικό ταξίδι στο νομό Κορινθίας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μεγάλη επισκεψιμότητα και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής καλώντας το διεθνές κοινό για καλλιτεχνικό τουρισμό που φέτος θα ξεκινήσει από τις 2 Σεπτέμβρη  και θα κορυφωθεί στην Εμπορική Έκθεση στη Σωληνουργία στις 30 Σεπτέμβρη. Ο νέος αυτός πολιτιστικός θεσμός που ξεκινάει στο νομό υποστηρίζεται και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, το Επιμελητήριο Κορινθίας, την Συνεταιριστική Τράπεζα, τους Δήμους Βέλου - Βόχας, Κορίνθου, Λουτρακίου, Νεμέας, Ξυλοκάστρου/Ευρωστίνης, Σικυωνίων και το Κέντρο Νέων Κορίνθου.
Σε όλη αυτή την διάρκεια θα γίνονται, Συναυλίες, Παραστάσεις, Δρώμενα, Εργαστήρια, Μαθήματα, Σεμινάρια, Clinics, Master Glass, Εκθέσεις τέχνης και περιβάλλοντος, παράλληλες δράσεις, εκδρομές, κατασκήνωση κλπ όπου εκτός από καλεσμένους καλλιτέχνες όλων των ειδών της τέχνης κυρίαρχο ρόλο θα παίζουν οι ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις και δημιουργοί.
 
Βασικός στόχος της ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ είναι να δημιουργηθούν υποδομές στον Νομό και ερεθίσματα σε νέα παιδιά για να βρουν την όποια καλλιτεχνική τους κατεύθυνση και διαδρομή.
 
Η είσοδος στις περισσότερες ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ είναι με  ΕΛΕΥΘΕΡΗ όπου θα έχει είσοδο θα είναι συμβολική από 3€ έως 7€.
 
                                    
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
 Νίκος Τουλιάτος       


 

                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: