Aνακοινώσεις

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Για τις διώξεις εκπαιδευτικών Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας

Προς: ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπαιδευτικών, Αιρετούς, όλους τους συναδέλφους.



 ΘΕΜΑ: Για τις διώξεις εκπαιδευτικών
 Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας

            Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει ανησυχητικά οι διώξεις συναδέλφων, οι απόπειρες τρομοκράτησης, οι κλήσεις σε απολογία και οι μηνυτήριες αναφορές από γονείς παιδιών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση «γονέα» στο Νυδρί της Λευκάδας, που οδήγησε σε προσωρινή διαθεσιμότητα συναδέλφισσα νηπιαγωγό.
Ευτυχώς, με την έγκαιρη και αποφασιστική δράση του συνόλου των συνδικαλιστικών σωματείων, αποκαταστάθηκε η αλήθεια και η συνάδελφος.
            Στο πνεύμα αυτό κινούνται και οι διώξεις κατά των  μελών του συλλόγου διδασκόντων σχολικής μονάδας της Νίκαιας από γονέα του συγκεκριμένου σχολείου, για αμέλεια στην επιτήρηση. Δίχως πραγματική γνώση και εκτίμηση του αγώνα που καθημερινά δίνει κάθε συνάδελφος, για την ψυχική, κοινωνική, μορφωτική, ηθική, πολιτισμική και σωματική προστασία και ανάπτυξη κάθε μαθητή μας, μπορεί οποιοσδήποτε κακόπιστος να προβεί σε καταγγελίες για το έργο μας. Απαιτείται εγρήγορση Όλων μας, ώστε η κοινωνία να ενημερωθεί σωστά για τη θέση, το ρόλο μας και τους κινδύνους που διατρέχουμε, στηρίζοντας μας και όχι εγκαλώντας μας αδίκως.
Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους της σχολικής μονάδας της Νίκαιας.
Καλούμε τη ΔΟΕ να καλύψει συνδικαλιστικά και νομικά τους συναδέλφους της σχολικής μονάδας, ανακαλώντας το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ έγγραφο «ΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ», που απέστειλε στο Σύλλογο της Νίκαιας.
Επισημαίνουμε στην Ομοσπονδία ότι, ο Σύλλογος της Νίκαιας εξακολουθεί να είναι ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ. Ουδείς έθεσε θέμα διαγραφής του εν λόγω Συλλόγου όπως προβλέπει το καταστατικό της ΔΟΕ, ούτε ο ίδιος ο Σύλλογος της Νίκαιας ζήτησε τη διαγραφή του και, βεβαίως, δεν υπάρχει σχετική απόφαση της Γ.Σ. του Κλάδου.
Δεν θα επιτρέψουμε, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, να «κόψουμε το ρεύμα της ηθικής και επαγγελματικής μας σχέσης» από συναδέλφους, διότι ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΣΑΝ προς τις οικονομικές απαιτήσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Συνάδελφοι, μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ! ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΕΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: