Aνακοινώσεις

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: " Νίπτω τας χείρας μου..."


Ναι, Δυστυχώς έτσι ή κάπως έτσι απάντησε το ΥΠΑΙΘΠΑ σε επιστολή Βουλευτού για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχολεία με τη θέρμανση. Συγκεκριμένα:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Υπουργό Οικονομικών,
κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στη θέρμανση των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας»
Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, η είσοδος στη χειμερινή περίοδο συνεπάγεται την
αυξημένη ανάγκη κάλυψης των δαπανών θέρμανσης. Σε αρκετές περιοχές η θερμοκρασία πέφτει
κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου και ο κίνδυνος να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγο
έλλειψης πετρελαίου είναι πια ορατός.  Αξίζει να σημειωθεί πως οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν πολικές, αφού σε αρκετές περιπτώσεις φθάνουν τους -15 και -20 °. Εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων και της υψηλής τιμής του πετρελαίου δεν είναι δυνατή η προμήθεια των απαραίτητων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης για τη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων με αποτέλεσμα τα αποθέματα που έχουν από πέρυσι να μην επαρκούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες φορέων, ούτε για τις επόμενες ημέρες. Οι αρμόδιοι φορείς εδώ και καιρό κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όπως στην περίπτωση των σχολείων της Φλώρινας, επισημαίνοντας ότι η πολιτεία καθυστερεί τις κρατικές επιχορηγήσεις και αυτοί αδυνατούν να προβούν σε αγορές πετρελαίου για να καλύψουν τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, εκκρεμούν χρέη, από την αγορά πετρελαίου, της προηγούμενης χρονιάς. Η όλη κατάσταση που επικρατεί δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και σε αρκετές περιπτώσεις, μαθητές απουσιάζουν από τα μαθήματα είτε γιατί αδυνατούν να παραμείνουν σε ένα «παγωμένο» σχολικό περιβάλλον, είτε γιατί έχουν αρρωστήσει λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε ώστε να ξεπεραστεί αυτό το μείζων για την περιοχή πρόβλημα;
2. Έχουν προβλεφτεί από πλευράς Υπουργείου κονδύλια για τη θέρμανση των σχολείων; Αν ναι σε τι ύψος υπολογίζεται το ποσόν;
3. Υπάρχει ακριβές πλάνο, για τη χρηματοδότηση και το χρονοδιάγραμμα των κονδυλίων θέρμανσης των σχολείων;
Αθήνα,  Η ερωτώσα Βουλευτής, Μακρή Ραχήλ
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!!!
«Η χρηματοδότηση των σχολείων για την αντιμετώπιση των λειτουργικών τους δαπανών γίνεται από πιστώσεις του υπουργείου Εσωτερικών και με τη φροντίδα του υπουργείου αυτού μέσω των οικείων Δήμων , σύμφωνα με τις διατάξεις...»
.Και μετά μου λες για κράτος Πρόνοιας, Δικαίου και Λοιπά ΚΟΥΡΟΦΈΞΑΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: