Aνακοινώσεις

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Διώξεις- κάτι σαν Δελτιο καιρού!





Τον Ιανουάριο του 2013 πρόκειται να δικαστούν στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας 20 πολίτες μέλη της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ», κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή  σε κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δρόμων και τη ληστρική επιβολή διοδίων.
 Κατηγορούμενος είναι και ένας συνάδελφος  από την  Δευτεροβάθμια.
Για να στηριχθεί  το κατηγορητήριο, ανασύρεται  από τα συρτάρια της μετεμφυλιακής περιόδου το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951 που  ποινικοποιεί την πολιτική δράση. Το πράγμα είναι πολύ σοβαρό. Απ΄ότι επισημαίνουν και δικηγόροι του κινήματος πρώτη φορά ανασύρεται αυτός ο νόμος για κινηματική δράση .
 Είναι καθαρά πολιτική δίκη .Το αποδεικτικό στοιχείο που χρησιμοποιείται είναι η προκήρυξη που μοιραζόταν στους διερχόμενους οδηγούς. Ζούμε σε καθεστώς χούντας και μπροστά στις νέες συμβάσεις που θα υπογράψουν με τις εταιρείες θέλουν να τελειώσουν με τα κινηματα ανυπακοής και δεν πληρώνω σπέρνοντας το φόβο και εξοντώνοντας αγωνιστές γιατί αναμένεται αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση οι εταιρείες να ζητήσουν διαφυγόντα κέρδη.  







Δεν υπάρχουν σχόλια: