Aνακοινώσεις

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

‘’Εκπαιδευτικοί εν δράσει’’




Να μη συμπληρώσει ούτε ένας/μία συνάδελφος το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση !

Το Υπουργείο Παιδείας, ξεκινά αιφνιδιαστικά διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση ! Μεταξύ άλλων, το ερωτηματολόγιο θέτει ερωτήματα όπως : «η αξιολόγηση πρέπει να συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών ή με την προαγωγή των εκπαιδευτικών», ενώ στους πιθανούς φορείς της αξιολόγησης περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και «ανεξάρτητη αρχή» (ιδιωτική άραγε;).
Συνάδελφοι σας καλούμε :
1) Να μη  συμπληρώσει κανείς   το ερωτηματολόγιο που εκπορεύεται από το Υπουργείο και μοναδικό στόχο έχει  να εμφανίσει το Προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση ως αποτέλεσμα συναίνεσης και συμφωνίας του κόσμου της εκπαίδευσης. Δεν συνεργαζόμαστε με αυτούς που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση και ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα να τους φορτώσουν το έγκλημα. (σχετική απόφαση της ΔΟΕ: http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=9457)
2) ) Διάλογος και  διαβούλευση δεν μπορούν να γίνουν με αυτούς που οδηγούν τον εργαζόμενο λαό, τον άνεργο, τον εκπαιδευτικό, στην εξαθλίωση.
 Να μη  πέσει κανείς στην παγίδα ότι το "ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο".
  Οι απολύσεις που έρχονται  ΚΑΙ  στην εκπαίδευση, θα έχουν ονοματεπώνυμο!

Αντιλήψεις του τύπου «να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο για να εκφράσουμε με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή μας» είναι τουλάχιστον αφελείς. Το υπουργείο πολύ απλά θα αξιοποιήσει την όποια συμμετοχή και θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα όπως έκανε και σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις. Και να είστε σίγουροι ότι τα συμπεράσματα θα είναι σε βάρος μας!
 <<Οι Διευθυντές των σχολείων, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και το αρμόδιο γραφείο της Κ.Υ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. εντέλλονται να φροντίσουν για την έγκαιρη παραγωγή των κλειδάριθμων και για την ανώνυμη διανομή τους στους εκπαιδευτικούς.
Το πλήθος των κλειδάριθμων που μπορεί να παραχθεί είναι ίσος με το πλήθος των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου, έτσι όπως έχει δηλωθεί στο «Σύστημα Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας - e-survey».>>
Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν αγωνιστική στάση και συναδελφικό, δημοκρατικό ήθος. Δεν έχουν καμιά υποχρέωση να πιέσουν ή πολύ περισσότερο να επιβάλλουν σε κανένα συνάδελφο να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων σε κάθε σχολείο, τους  διευθυντές και τους  σχολικούς συμβούλους  να αποφασίσουν την άρνηση συμπλήρωσης του ερωτηματολόγιου.

Δεν έχουν θέση στον κλάδο όσοι συνεργήσουν στην αξιολόγηση κι τις απολύσεις.
   
Κανείς αξιολογητής στην τάξη – οι σχολικοί σύμβουλοι βοηθούν τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους – δεν εξετάζουν, δεν αξιολογούν.

«Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του
θα γίνει διπλά σκλάβος
ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος,
ανίκανος να μορφώσει άλλους»
Δημήτρης Γληνός

ΥΓ: Πριν λίγες μέρες η διεύθυνση ζήτησε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα mail εκπαιδευτικών  κάνοντας διασταλτική ερμηνεία νόμων και εγκυκλίων κάτι που ήταν αυθαίρετο και σε αντίθεση με σχετικό νόμο (NOMOΣ 3979/2011).
 Σε παρέμβαση του συλλόγου  η απάντηση ήταν πως απλά διευκολύνει την επικοινωνία……….
Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρείς  φάνηκε γιατί κάποιοι καίγονταν να συλλέξουν στοιχεία για ηλεκτρονική επικοινωνία.  
Τώρα ανώνυμο .Αύριο επώνυμο  και προσωπικό.
Έτσι απλά ,  στην ουσία υποκλάπηκαν προσωπικά στοιχεία που δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: