Aνακοινώσεις

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΝ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!
Σήμερα, ενώ ήταν προγραμματισμένες οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης σε τέσσερα Πανεπιστήμια της χώρας (Αριστοτέλειο, Ιωαννίνων, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας), εκατοντάδες φοιτητές με καταλήψεις κτιρίων και αιθουσών πέτυχαν την αναβολή των εκλογών.
Είναι προφανές ότι ο νόμος έχει καταδικαστεί από το φοιτητικό κίνημα ήδη από τις κινητοποιήσεις και καταλήψεις του Σεπτεμβρίου και από σχετικές αποφάσεις Συλλόγων με ευρύτατη πλειοψηφία. Οι μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ως γνωστόν, αποτελούν μιασημαντικότατη αιχμή της μνημονιακής πολιτικής, που στοχεύει στην απορρύθμιση του πανεπιστημίου, την μετατροπή του σε χώρο κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, την υποβάθμιση της ακαδημαϊκής του αξίας, την αχρήστευση των πτυχίων και την κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των φοιτητών.
Την ίδια ώρα, η Άννα Διαμαντοπούλου, διεμήνυσε, με βλοσυρό ύφος, ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και εκβίασε με διακοπή χρηματοδότησης τα πανεπιστήμια που δε θα αναδείξουν τα νέα όργανα...(«Καθημερινή» 14/12/11)
Τις εκλογές αυτές με διορισμένες εφορευτικές επιτροπές έχουν αποφασίσει να σταματήσουν και οι σύλλογοι μελών ΔΕΠ (βλ. τις αναρτήσεις στο  http://publicuniversitas.wordpress.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: