Aνακοινώσεις

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

«ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΩΣ ΕΤΟΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ»


Αυτό το τραγούδι ακουγόταν από τη φωνή του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη στις  5.30 μ.μ. από τα μεγάφωνα  της τεράστιας συγκέντρωσης  στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα ακριβώς που ο Μίκης Θεοδωράκης  και ο Μανώλης Γλέζος πλησίαζαν στην είσοδο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όταν ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ, πνίγηκε στα χημικά ολόκληρη η πλατεία και οι γύρω δρόμοι (κυρίως η Ερμού), ενώ ακόμη χιλιάδες ανύποπτοι διαδηλωτές συνέχιζαν να συρρέουν στο ήδη γεμάτο κέντρο της Αθήνας.
Αυτή η απίστευτη βαρβαρότητα αιφνιδίασε τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, οδήγησε στα Νοσοκομεία πάνω από εκατό και δημιούργησε πρωτόγνωρα συμπτώματα σε χιλιάδες άλλους, ακόμη και την επόμενη μέρα.
Αυτά τα γεγονότα αποσιωπήθηκαν από τα εκτελούντα διατεταγμένη υπηρεσία Μ.Μ.Ε. Δεν είδαμε εικόνες από τους χιλιάδες διαδηλωτές, που τυφλωμένοι σκόρπιζαν στα στενά του αθηναϊκού κέντρου– χωρίς ωστόσο να φεύγουν. Δεν ακούσαμε αυθεντικές μαρτυρίες από τους εργαζόμενους οικογενειάρχες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, που προσπαθώντας   να πάρουν μια ανάσα κατάγγελλαν το ξεπούλημα της πατρίδας τους. Κανείς δημοσιογράφος από τα μεγάλα – λεγόμενα – κανάλια δεν κατέγραψε την έκπληξη και την οργή ανθρώπων  που κατέβαιναν πρώτη φορά στο δρόμο, για να υπερασπιστούν   το Σύνταγμα της χώρας τους και αντιμετώπιζαν μια πρωτοφανή καταστολή.
ΟΜΩΣ είμαστε πάρα πολλοί για να μας φιμώσουν. Χιλιάδες προσωπικές μαρτυρίες  θα μεταφέρουν την αλήθεια σε όλη τη χώρα. Δεν θα μπούμε στον κόπο να συζητήσουμε  σενάρια συνομωσίας. Θα σταθούμε στην ουσία που είναι απλή:
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ.
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.




ΚΟΡΙΝΘΟΣ 13/2/12
ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Α΄  ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: