Aνακοινώσεις

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Καταργούν, συγχωνεύουν και υποβιβάζουν περίπου 200 δημοτικά και νηπιαγωγεία


Δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις «ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων».
Σύμφωνα με την απόφαση:
-υποβιβάζονται 34 Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία
- συγχωνεύονται 27 Δημοτικά και 13 Νηπιαγωγεία
- καταργούνται 32 Δημοτικά και 89 Νηπιαγωγεία
 
Ωστόσο ο Υπουργός Παιδείας σε συνάντησή του με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 8/5/2013 είχε αναφέρει «64 συγχωνεύσεις σχολείων εκ των οποίων οι 22 θα είναι στη Β/βάθμια και οι 42 στην Α/βάθμια εκπαίδευση». Παράλληλα non paper που κυκλοφόρησε το Υπ. Παιδείας την επόμενη μέρα, 9/5/2013 ανέφερε ότι «το 2013 το ΥΠΑΙΘΠΑ προχωρά στην κατάργηση περίπου 60 σχολικών μονάδων μετά από εισήγηση των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών και στις περισσότερες περιπτώσεις με σύμφωνη γνώμη των ΟΤΑ που εδρεύουν».
Η σημερινή απόφαση όμως δείχνει ότι τελικά το Υπουργείο προχωρά σε πολύ περισσότερες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων από όσες είχε προαναγγείλει. Αυτός είναι ως φαίνεται και ο λόγος της τόσο μεγάλης καθυστέρησης ανακοίνωσης των σχετικών αποφάσεων καταργήσεων σχολείων.
Προφανώς η ίδια ανακολουθία λόγων και πράξεων θα ακολουθήσει και στην περίπτωση των σχολικών μονάδων Β/βάθμιας εκπαίδευσης; 
 
Δείτε παρακάτω την απόφαση «Ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων»



Για να κατεβάσετε την απόφαση

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: