Aνακοινώσεις

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 06/09/2013

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το ετήσιο πανελλαδικό συνέδριο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, από Τρίτη 3 έως και Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013.
Στα πλαίσια του προγράμματος του συνεδρίου, όπως εξαγγέλθηκε, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα μαζική πορεία στη Βουλή σαν έκφραση διαμαρτυρίας για την έξωση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο.
Στο κάλεσμα της Ένωσης συμμετείχαν καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί (εικαστικοί-μουσικοί-θεατρολόγοι), το ΕΕΤΕ καθώς και η ΟΛΜΕ.
Η προσυγκέντρωση της πορείας έγινε στις 18:00 στο Ωδείο Αθηνών και κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, αφού πρώτα πέρασε και έκανε στάσεις στα Μουσεία (Βυζαντινό, Κυκλαδικής Τέχνης, Μπενάκη) και κατέθεσε έγγραφο ενημέρωσης για την έξωση της Τέχνης από το Λύκειο.
Με μουσική και τραγούδια από τη χορωδία πλαισιώθηκε η πορεία κατά τη διάρκεια και τις αντίστοιχες στάσεις της στα Μουσεία.
Το εικαστικό δρώμενο μπροστά στη Βουλή με το σκιτσάρισμα προσώπων σε απόγνωση αλλά και η συνεχόμενη κραυγή «πόνου» που στη συνέχεια βγήκε από τη θεατρική ομάδα ήταν ιδιαίτερα εκφραστικά, αληθινά, πολύ δυνατά. Προκάλεσαν σε όλους μας αλλά και στο κοινό μεγάλη συγκίνηση
Αφορμή για την πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή έδωσε η ψήφιση νομοσχεδίου το οποίο καταργεί την Τέχνη από το Γενικό Λύκειο και την Τ.Ε. και το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, αλλά και η γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: