Aνακοινώσεις

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Χαλκιδική: Τα επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν να διχάσουν μια κοινωνία με πρωτοφανή προπαγάνδα 10 March, 2013 by antigoldgreece ierissos copyΑπό Left.gr Το παρακάτω έντυπο «Μεταλλευτικά Νέα» υποτίθεται -με βάση και την αναγραφόμενη ταυτότητά του- ότι είναι ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικός Χρυσός και της Eldorado Gold που διανέμεται σε περιορισμένο αριθμό φύλλων σε εργαζόμενους της εταιρείας. Κι όμως… Τυπώθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες φύλλα με σκοπό να διανεμηθεί ως ένθετο μέσω κυριακάτικων εφημερίδων την Κυριακή 10 Μαρτίου. Continue Reading » Posted in Xαλκιδική | Tagged Eldorado Gold, προπαγάνδα, Ελληνικός Χρυσός, Μεταλλεία Κασσάνδρας, Σκουριές | Leave a Comment » O Πάνος Καμμένος την Τετάρτη στην Ιερισσό 10 March, 2013 by antigoldgreece Από το facebook του Προέδρου των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Πάνου Καμμένου που τρεις μέρες πριν είχε ζητήσει ευθέως την αποπομπή Δένδια για την εισβολή της αστυνομίας στην Ιερισσό. Ερχόμαστε όλοι την Τετάρτη στην Ιερισσό στις Σκουριές είμαστε δίπλα σας. Επιλέξατε να στείλετε νήπια με αναπνευστικά στο νοσοκομείο… Επιλέξατε να ρίξετε χημικά στα παιδιά μας… Επιλέξατε επίορκους όπως ο Αστ. Δντής Γιώργος Παπουτσάκης να κάνετε παράνομες προσαγωγές… Επιλέξατε βασανιστές να πάρουν παρά την θέληση τους DNA σε μαθητές, στα παιδιά μας, για μας υποτάξετε… Continue Reading » Posted in Xαλκιδική | Tagged Ιερισσός, Καμμένος, Μεταλλεία Κασσάνδρας, Σκουριές | Leave a Comment » Εύσημα Σαμαρά στο Δένδια για την “Τσικνοπέμπτη” στην Ιερισσό 10 March, 2013 by antigoldgreece 01 “Τσικνοπέμπτη” στην Ιερισσό – το κολάζ με τις φωτογραφίες της Ελλάδας του 1941 και της Ελλάδας του 2013 είναι από τους ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ 488034_431551683600307_404118964_n Posted in Xαλκιδική | Tagged χιούμορ, Ιερισσός, αστυνομία | Leave a Comment » Αθήνα: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στη Χαλκιδική – Τρίτη 12 ΜάρτηΚάλεσμα σε πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής 
Στο δάσος των Σκουριών στη ΒΑ Χαλκιδική, τον τελευταίο χρόνο, εξελίσσεται ένα καταστροφικό σχέδιο του ελληνικού κράτους σε συνεργασία με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», η οποία ανήκει στην καναδική πολυεθνική El Dorado Gold και τον όμιλο Μπόμπολα, για εκτεταμένες εξορύξεις χρυσού. Με πρόσχημα την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καταστρέφεται το αρχέγονο, αυτό, δάσος, με ολέθριες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για τη φύση και τους ανθρώπους. Το σχέδιο που προωθείται στη Χαλκιδική αποτελεί μόνο την αρχή των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και εντάσσεται στο συνολικό ξεπούλημα των φυσικών πόρων και των δημόσιων υποδομών που ακολουθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας.
Το δυναμικό κίνημα αντίστασης των κατοίκων, που από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε στην περιοχή, ήρθε αντιμέτωπο με ένα πρωτοφανές σε διάρκεια και ένταση όργιο καταστολής. Η αστυνομία, λειτουργώντας σαν μπράβος της εταιρείας αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές με ασύλληπτη αγριότητα και βία η οποία σε πρώτη φάση χαρακτηρίστηκε από αλόγιστη χρήση χημικών μέσα στο δάσος, καταδιώξεις και τραυματισμούς διαδηλωτών.
Πλέον ο αυταρχισμός περνά σε άλλο επίπεδο με την περιοχή να τελεί ουσιαστικά υπό κατοχή από τις δυνάμεις καταστολής: Απαγωγές “υπόπτων” από τα σπίτια τους, λήψεις δείγματος γενετικού υλικού, βασανιστήρια στα τμήματα και, πριν λίγες μέρες, μια εισβολή ΜΑΤ και αντιτρομοκρατικής στο χωριό της Ιερισσού με δακρυγόνα να προκαλούν τρόμο και πανικό ακόμα και στο τοπικό σχολείο που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο παιδιά! 
Στο πλαίσιο της στήριξης και της αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) καλεί σε πορεία συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία που με κάθε τρόπο επιδιώκει την υλοποίηση των καταστροφικών για την τοπική κοινωνία σχεδίων του κεφαλαίου.
συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής 
Τρίτη, 12 Μάρτη, προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, 18.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: