Aνακοινώσεις

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο πάτος του θράσους δεν έχει πάτο

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
 
«Είναι απολύτως αναγκαία μια εθνική καμπάνια παρουσίασης των επιτευγμάτων (!!!) μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής (!!!)...».
*
Αυτό που διαβάσατε παραπάνω είναι ατάκα του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Την εκσφενδόνισε χτες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ...
*
Για να διευκολύνουμε το τιτάνιο έργο του Βενιζέλου,
για να συμβάλουμε κατά το μέτρο που μας αναλογεί στην «εθνική καμπάνια» προπαγάνδισης των «επιτευγμάτων» των μνημονίων,
για να διατρανώσουμε (ολοκληρωμένα) «το καλό που μας ήβρε», να το «επικοινωνήσουμε» ανά τις ρούγες της ημετέρας πατρίδας, άμα τε και ανά τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της υδρογείου,
παρακαλούμε τους αρχιτέκτονες της «εθνικής καμπάνιας»,
ανάμεσα στα τόσα «επιτεύγματα»,
να μη λησμονήσουν και τα εξής:
*
  • Ανεργία 25% με το ποσοστό στη νεολαία να φτάνει το 50%,
  • δημιουργία «πόλεων αστέγων»,
  • συντριβή όλων των «ρεκόρ» αυτοκτονιών,
  • το 70% των Ελλήνων (σύμφωνα με τη Γιούροστατ) κάτω από το όριο της φτώχειας,
  • πάνω από 400.000 άνθρωποι επιβιώνουν καθημερινά μέσω συσσιτίων,
  • πάνω από ένα εκατομμύριο εντολές διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος,
  • παιδιά που λιποθυμούν λόγω ασιτίας στα σχολεία,
  • διάλυση κάθε έννοιας «κοινωνικού κράτους» από παιδικούς σταθμούς, Ασφαλιστικό και νοσοκομεία μέχρι φάρμακα και γηροκομεία,
  • άλωση του 50% του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων,
  • χαράτσια και φορολεηλασία, πείνα και εξαθλίωση, φτώχεια, μιζέρια και χρεοκοπία.
*
Αυτά είναι τα «επιτεύγματά τους»! Ευθέως ανάλογα
του θράσους,
της ξετσιπωσιάς και
της ταξικής τους αναλγησίας.
*
Και τώρα, τα... «επιτεύγματά τους»,
πασπαλισμένα με άψυχους αριθμούς ώστε να μασκαρέψουν όλα τα μέχρι τώρα γνωστά σπρεντ της απανθρωπιάς,
θέλουν να μας τα διαφημίσουν.
Θέλουν να μας τα κάνουν και καμπάνια. Σωστά. Πολύ σωστά. Μάλιστα τους προτείνουμε:
Χορηγό της καμπάνιάς τους να βάλουν τη «Ζήμενς»...


Η ΚΥΡΙΑ ΤΖΟΒΑΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ



Μια εμπνευσμένη ιστορία - πώς μια δασκάλα έμαθε πώς αυτή θα μπορούσε να διδάξει σωστά τους μαθητές της. Η διδασκαλία περιλαμβάνει πιο πολλά από το να διδάσκεις μόνο ανάγνωση, γραφή και αριθμητική.
 
Καθώς στεκόταν μπρος στην τάξη της την Ε' δημοτικού, την πρώτη ημέρα του σχολείου η κυρία Τζοβάννα είπε στα παιδιά ένα ψέμα. Όπως οι περισσότερες δασκάλες, κοίταξε τους μαθητές της και είπε ότι τους αγαπούσε όλους το ίδιο.
Αλλά αυτό ήταν αδύνατον, διότι εκεί στην μπροστινή σειρά, βυθισμένο στο κάθισμά του ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Μάνος Μανούσας... Η κυρία Τζοβάννα είχε παρακολουθήσει τον Μάνο την προηγούμενη χρονιά και είχε προσέξει ότι ο Μάνος δεν έπαιζε καλά με τα άλλα παιδιά. Τα ρούχα του ήταν τσαλακωμένα. Πάντα φαινόταν ότι χρειαζόταν μπάνιο. Και ο Μάνος μπορούσε να είναι πολύ δυσάρεστος.
 
Στο σχολείο που δούλευε η κυρία Τζοβάννα έπρεπε να επιθεωρήσει του κάθε μαθητού το ιστορικό. Άφησε του Μάνου το ιστορικό να το διαβάσει τελευταίο. Όταν όμως διάβασε το ιστορικό που έγραφαν οι προηγούμενες δασκάλες έμεινε έκπληκτη!
Η δασκάλα της Α' δημοτικού έγραφε: «Ο Μάνος είναι ένα φωτεινό παιδί με έτοιμο πάντα το χαμόγελο. Κάνει τις εργασίες του σωστά και προσεγμένα, και έχει καλούς τρόπους. είναι χαρά να τον έχουμε κοντά μας».
Η δασκάλα της Β' δημοτικού έγραφε: «Ο Μάνος είναι άριστος μαθητής. Αγαπητός από τους συμμαθητές του, αλλά φαίνεται προβληματισμένος εξ αιτίας της μητέρας του που έχει μια ανίατη ασθένεια, η ζωή στο σπίτι θα είναι δύσκολη».
Η δασκάλα της Γ' δημοτικού έγραφε: «Ο θάνατος της μητέρας του ήταν πολύ σκληρός και οδυνηρός για αυτόν. Προσπαθεί να κάνει καλά τις εργασίες του, αλλά ο πατέρας του δε δείχνει πολύ ενδιαφέρον. Η ζωή του σπιτιού σύντομα θα τον επηρεάσει εάν δε παρθούν ορισμένα μέτρα».
Η δασκάλα της Δ' δημοτικού έγραφε: «Ο Μάνος έχει αποσυρθεί και δεν δείχνει ενδιαφέρον για το σχολείο. Δεν έχει πολλούς φίλους και πολλές φορές κοιμάται στην τάξη».
Διαβάζοντας όλα αυτά η κυρία Τζοβάννα κατάλαβε το πρόβλημα και ντράπηκε πολύ για τον εαυτό της. Αισθάνθηκε ακόμη χειρότερα, όταν οι μαθητές της της έφεραν χριστουγεννιάτικα δώρα. Όλα ήταν διπλωμένα σε πολύχρωμα χαρτιά με ωραίους φιόγκους, εκτός από του Μάνου. Το δώρο του ήταν άγαρμπα διπλωμένο σε μια καφετιά χοντρή σακούλα του μανάβη. Η κυρία Τζοβάννα δυσκολεύτηκε να το ανοίξει εν μέσω των
άλλων δώρων. Μερικά παιδιά άρχισαν να γελάνε όταν έβγαλε από τη σακούλα ένα βραχιόλι που λείπανε μερικές από τις ψεύτικες αδαμάντινες χάντρες και ένα μπουκάλι ένα τέταρτο γεμάτο άρωμα. Αλλά έπνιξε τα γέλια των μαθητών καθώς είπε θαυμαστικά πόσο όμορφο ήταν το βραχιόλι φορώντας το στο χέρι της και βάζοντας μερικές σταγόνες στον καρπό του χεριού της.
 
Ο Μάνος έμεινε λίγο παραπάνω στο σχολείο στο σχόλασμα για να πει «κυρία Τζοβάννα σήμερα μυρίζατε όπως ακριβώς μύριζε η μαμά μου». Όταν έφυγαν τα παιδιά έκλαιγε για περίπου μισή ώρα. Από εκείνη την ημέρα η κυρία σταμάτησε να διδάσκει ανάγνωση, γραφή και αριθμητική. Έδειχνε ιδιαίτερη προσοχή στο Μάνο. Καθώς δούλευε μαζί του το μυαλό του ζωντάνευε. Όσο πιο πολύ τον ενθάρρυνε τόσο πιο γρήγορα ανταποκρινόταν. Έως το τέλος του χρόνου ο Μάνος είχε γίνει ένα από τα πιο έξυπνα παιδιά της τάξης του, και παρόλο το ψέμα ότι θα αγαπούσε όλα τα παιδιά το ίδιο η κυρία Τζοβάννα ευνοούσε τον Μάνο ιδιαίτερα.
Μετά από ένα χρόνο βρήκε ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα της. Ήταν από τον Μάνο. Της έλεγε ότι ακόμη ήταν η καλύτερη δασκάλα που είχε ποτέ στη ζωή του. Πέρασαν έξι χρόνια πριν πάρει άλλο σημείωμα από τον Μάνο. Της έγραφε ότι τελείωσε το Λύκειο και ήταν τρίτος στην τάξη του, και ότι ακόμη ήταν η καλύτερη δασκάλα που είχε ποτέ στη ζωή του.
Μετά τέσσερα χρόνια πήρε άλλο ένα σημείωμα που της έλεγε ότι παρόλο που τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα κατάφερε να επιμείνει και να συνεχίσει τις σπουδές του, και ότι σύντομα θα αποφοιτούσε από το πανεπιστήμιο με τις μεγαλύτερες διακρίσεις. Την διαβεβαίωνε ότι αυτή ήταν η πιο αγαπητή δασκάλα που είχε σε όλη του την ζωή.
Πέρασαν ακόμη τέσσερα χρόνια και έφτασε ακόμα άλλο ένα γράμμα. Αυτή τη φορά εξηγούσε ότι αφού πήρε το δίπλωμά του αποφάσισε να προχωρήσει πιο πολύ και να κάνει διδακτορικό. Στο γράμμα εξηγούσε ότι αυτή παρέμεινε η πιο καλή και αγαπητή δασκάλα που είχε ποτέ στη ζωή του. Μα τώρα το όνομά του ήταν πιο μακρύ Dr. Εμμανουήλ Σ. Μανούσος.
Η ιστορία δεν τελείωνε εκεί. Υπήρξε ακόμη ένα γράμμα εκείνη την άνοιξη. Ο Μάνος της ανακοίνωνε ότι είχε γνωρίσει μια υπέροχη κοπέλα την οποία θα παντρευόταν. Της εξηγούσε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει πριν μερικά χρόνια και αναρωτιόταν αν θα συμφωνούσε να παραβρεθεί στο γάμο και να καθόταν στη θέση της μητέρας του γαμπρού. Βεβαίως η κυρία Τζοβάννα δέχτηκε. Μαντέψτε! Στο γάμο φορούσε εκείνο το βραχιόλι που της είχε δωρίσει κάποια Χριστούγεννα - χρόνια πίσω. Ναι, εκείνο το βραχιόλι που έλειπαν οι αδαμάντινες πέτρες. Και βεβαιώθηκε ότι φορούσε το ίδιο άρωμα που θυμόταν ότι φορούσε η μητέρα του Μάνου στα τελευταία τους Χριστούγεννα μαζί.
Όταν συναντήθηκαν αγκαλιάστηκαν με στοργή. Ο κύριος Μανούσος ψιθύρισε στο αυτί της κυρίας Τζοβάννας «Σας ευχαριστώ κυρία Τζοβάννα που πιστεύατε σε μένα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με κάνατε να νιώθω σπουδαίος και μου δείξατε πως εγώ μπορούσα να διαφέρω».
Η κυρία Τζοβάννα με δάκρυα στα μάτια ψιθύρισε: «Μάνο μου λάθος κατάλαβες. Εσύ ήσουν που δίδαξες σε εμένα πώς να διαφέρω. Δεν ήξερα πώς να διδάσκω μέχρι που σε γνώρισα».


«Τυφώνας» περικοπών στο δημόσιο- Μείωση του εισαγωγικού μισθού και «μαχαίρι» σε επιδόματα


1) νέα μείωση του βασικού μισθού.
2) αύξηση των χρόνων των κλιμακίων (θα αλλάζονται τα κλιμάκια κάθε 3 χρόνια από 2 χρόνια που είναι σήμερα για βαθμούς Στ-Γ και κάθε 4 χρόνια από τρία που είναι σήμερα για βαθμό Β-Α)
3) κατάργηση επιδομάτων χριστουγέννων, πάσχα αδείας
4) μείωση ως και κατάργηση των εναπομείναντων επιδομάτων (π.χ. παραμεθορίου)
Mείωση του εισαγωγικού μισθού στο δημόσιο, περικοπές ακόμη και στα ελάχιστα εναπομείναντα επιδόματα είναι ορισμένα ακόμη από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση.
Δεν είναι μονάχα η περικοπή 1.000 ευρώ το χρόνο για όλους που έρχεται με την πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας το καλοκαίρι. Στα μέτρα που σχεδιάζονται υπάρχει πρόβλεψη για νέες έμμεσες, αλλά ουσιαστικές μειώσεις σε όλα τα επίπεδα.
Βασικός άξονας μειώσεων, αν και δεν έχει κλειδώσει ακόμη ως μέτρο, θα είναι η μείωση του εισαγωγικού μισθούς στο δημόσιο. Γεγονός που θα σημάνει μείωση σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια αφού υπολογίζονται με βάση αυτόν.
Παράλληλα όλα δείχνουν ότι θα μπει μαχαίρι στα ελάχιστα εναπομείναντα επιδόματα. Ένα από τα πρώτα θα είναι αυτό για την υπηρεσία σε παραμεθόριες περιοχές για το οποίο υπάρχει σκέψη δραματικής μείωσης ή ακόμη και πλήρους περικοπής.
Ταυτόχρονα εξετάζεται να αυξηθεί εκ νέου ο χρόνος της λεγόμενης μισθολογικής ωρίμανσης η οποία θα συνδεθεί άμεσα με τη βαθμολογική εξέλιξη.
Προς το παρόν και σε ό,τι έχει να κάνει με την ωρίμανση όλα δείχνουν πως ο χρόνος θα αυξηθεί από τα 2 στα 3 έτη για τα χαμηλά κλιμάκια και για τα υψηλά από τα 3 στα 4 έτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” δυσάρεστα είναι τα νέα και ως προς τις μειώσεις που ήδη έχουν γίνει λόγω ενιαίου μισθολογίου.
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες οι μειώσεις ως και 52% που είχε προβλεφθεί να γίνουν τμηματικά ως και το 2014 με μείωση (25% επί του συνόλου του ποσού που περικόπτεται ανά έτος) δεν θα γίνουν 1/11/2012-1/11/2013 και 1/11/2014, αλλά ως τα τέλη του 2013, θα συντομευθεί δηλαδή ο χρόνος με αποτέλεσμα μέσα στους επόμενους 15 μήνες δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν τριπλή μείωση βάσει του ενιαίου μισθολογίου στις αποδοχές τους.

 ΑΝδημοσίευση απο το Coments

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Έτοιμο το πρώτο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών!


Ένα από τα σχέδια της κυβέρνησης για να φέρει τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση και να πάρει μπροστά ο τόπος για να βγούμε επιτέλους από τη μακροχρόνια ύφεση είναι και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από διαγωνίσματα που θα γράψουν με τη μορφή ερωτηματολογίου. Αν απαντήσουν σωστά θα παραμείνουν στη θέση τους με τους μισθούς πείνας, και όσοι κοπούν θα πάρουν την άγουσα για απόλυση. Το ερωτηματολόγιο θα είναι προσαρμοσμένο με το αντικείμενο του κάθε υπουργείου.
Για το Υπουργείο Παιδείας το ερωτηματολόγιο θα μπορούσε να είναι ως εξής:
Να απαντήσετε με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα κάτωθι ερωτήματα:
1. Συμφωνείτε ότι πρέπει να ευχαριστούμε θερμά την τρόικα και το ΔΝΤ που ήρθαν για να σώσουν το τόπο;
2. Αγαπάτε τη κυβερνητική τριανδρία που παίρνει αναγκαστικά σκληρές αποφάσεις και κάθε φορά έχουμε νέα μέτρα;
3. Πιστεύετε ότι οι 13ος και 14ος μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων ήταν το πραγματικό αίτιο που έφερε τη χώρα στο χείλος της χρεωκοπίας;
4. Συμφωνείτε ότι όλος ο πλούτος της χώρας πρέπει να δοθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στο Αγγλικό Δίκαιο ειδάλλως δε θα έχετε να πάρετε ούτε γάλα;
5. Πιστεύετε ότι έχετε δικαίωμα διαφορετικής άποψης πέραν από αυτή που εκφράζει το υπουργείο;
6. Νομίζετε ότι πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να ζητάει τη γνώμη σας για το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων τη στιγμή που το ίδιο με ελεγχόμενους μηχανισμούς αποφασίζει και διατάσσει;
7. Είναι ηθικό-κατ’ εσάς- να ζητάτε ένα αξιοπρεπή μισθό;
8. Δεν είναι καλύτερα να υποτάσσεστε από το να είστε άνεργος;
9. Δε θα ήταν καλύτερο ο διευθυντής του σχολείου να το διοικεί όπως θέλει αυτός περνώντας έτσι το πρότυπο του μικρού Καίσαρα;
10. Πιστεύετε ότι ο σύλλογος διδασκόντων πρέπει να παίζει ένα διακοσμητικό ρόλο παραδειγματίζοντας έτσι τους μαθητές σε υποταγή σε κάθε εξουσία;
Σημείωση: Αν απαντήσεις ΟΧΙ σε πάνω από έξι ερωτήσεις κόβεσαι και πας στην ανεργία…
 

Δεν αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών


  Αναδημοσίευση απο την Αυγή 24/08/2012
 
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει φέτος αύξηση των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών έδωσε εκ νέου, χθες, στη Βουλή, η κυβέρνηση. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Αμανατίδη, επέκρινε τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για τα στοιχεία που στέλνουν σε διεθνείς φορείς και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις για το έργο των εκπαιδευτικών.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κατήγγειλε ότι το υπουργείο "τροφοδότησε με μη αξιόπιστα στοιχεία" τον ΟΟΣΑ και υπηρεσίες της Ε.Ε., με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί εργάζονται 13,4 ώρες την εβδομάδα! "Τα στοιχεία που υποβάλλονται είναι κατά τεκμήριο και αληθή και αξιόπιστα από τις υπηρεσίες, όταν βέβαια ελέγχονται και εποπτεύονται επαρκώς από την πολιτική ηγεσία", απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου, παραδεχόμενος πως "είναι χρέος της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας να ελέγχει τη χρήση των δεικτών και των προδιαγραφών ώστε να αποφεύγεται η εξαγωγή λανθασμένων ή αυθαίρετων συμπερασμάτων ως προς την εκπαιδευτική πραγματικότητα". Ανέφερε δε ότι πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας "αμφισβήτησε στοιχεία"…
Εκφράζοντας ικανοποίηση για τις απαντήσεις του υφυπουργού, ο Γ. Αμανατίδης έκανε λόγο για "τακτική που επιχειρεί να ενοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς για την αναποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης και να μειώσει το κύρος τους".

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΜΚΟ «Δώσ’ μου Και Μένα, Μπάρμπα», του Στάθη


Το καλό καλόδεχτο έστω και με καθυστέρηση. Με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά παγώνουν οι επιδοτήσεις προς τις ΜΚΟ και τα διάφορα αμφιβόλων προσόντων και ειδικοτήτων σωματεία.
Χρόνια τώρα ο υπογραφόμενος, καθώς κι άλλοι πολίτες και δημοσιογράφοι, βοούσαμε φωνή εν ερήμω για αυτήν τη Φάουσα των ΜΚΟ.
Φρούτο (όπως κι άλλα νεοπαγή καρκινώματα των δημοκρατιών, φέρ’ ειπείν οι Ανεξάρτητες Αρχές) της εποχής Σημίτη, που παρασάπισε επί εποχής Γιωργάκη.
Οποιος πονηρός φιλοδοξούσε να ζει ως παράσιτο, όμνυε στους τρεις θεούς της εποχής, την πολιτική ορθότητα, τον μεταμοντερνισμό και την πολυπολιτισμικότητα, κι έστηνε ύστερα μια ΜΚΟ (λόγου χάριν για τη «θεραπεία της τριχοφυΐας των παρασίτων Νέας Γουινέας στη Νέα Ιωνία») και χλαπάκιαζε τον άμπακο.
Αυτιά βουλωμένα και στόματα μπουκωμένα βύθιζαν επί χρόνια στη σιωπή (διότι η σιωπή είναι χρυσός) κάθε φωνή διαμαρτυρίας στον Τύπο εναντίον ενός φαινομένου από τα πιο αλγεινά εις ό,τι αφορά στον εκμαυλισμό των ανθρώπων, τη νομιμοποίηση και τη διάδοση της καθημερινής διαφθοράς.
Μάλιστα με τον πιο ιταμό τρόπο.
Διότι, συχνά στο όνομα ευγενικών σκοπών ιδρύθηκαν και λειτούργησαν ΜΚΟ, μπροστά στη βουλιμία των οποίων ο Γαργαντούας θα ήταν η Τουίγκυ.
Εστω και με καθυστέρηση λοιπόν, τέλος καλό! Αν είναι τέλος! Κι αν δεν βρει η εξουσία άλλους σχετικούς τρόπους να εκμαυλίζει τους πρόθυμους. Κι αν δεν βρουν οι πονηροί άλλους επίσης σχετικούς τρόπους να απομυζούν μέσω της εξουσίας τα κορόιδα, όσους δηλαδή «πάνε με τον σταυρό στο χέρι».
Διότι, ένα ακόμα χαρακτηριστικό των ΜΚΟ (όσων έκαναν βρώμικη δουλεία, δηλαδή των συντριπτικά περισσότερων) ήταν η άφατη υποκρισία πολλών απ’ τα μέλη τους που κατά τα άλλα δήλωναν «αριστεροί», «ευαίσθητοι» και... «ενεργοί». Τρίχες! Δεν ήταν και δεν είναι τίποτε περισσότερο απ’ τα σαπάκια ενός συστήματος που στέλνει τους έντιμους, φιλότιμους κι εργατικούς ανθρώπους στον διάολο.
Το δυσάρεστο σε αυτό το καλό τέλος (αν, επαναλαμβάνω, είναι όντως τέλος) είναι ότι θα μείνουν, ως συνήθως, ατιμώρητοι και αυτοί που τα έφαγαν και αυτοί που τους μπούκωναν.
Επίσης άνευ (πολιτικής) λογοδοσίας θα τη σκαπουλάρουν κι όλοι εκείνοι που έχουν πολιτική ευθύνη και για μια ακόμη διάσταση στη δράση των ΜΚΟ, την πιο επαίσχυντη, όπου εκτός από τους πονηρούς ευδοκίμησαν και οι πράκτορες. Μάλιστα ορισμένες ΜΚΟ που ελέγχονται για αντεθνική δράση τη διεκπεραίωναν με ελληνική κρατική χρηματοδότηση!
Παράλογο; Οχι! Διότι ο παραλογισμός σε αυτό το πρόβλημα είναι σύμφυτος με τη γέννηση του προβλήματος: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με κυβερνητική χρηματοδότηση, τι μη - κυβερνητικές είναι;
Ομως το θέατρο του παραλόγου στην εποχή του «εκσυγχρονισμού» παίχθηκε σε πολλούς τομείς, σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων, όπου τα παρεάκια και οι κολλητοί, όλοι πελάτες του δικομματισμού, αλληλοεκαλύπτοντο κυρίως μέσω μίας συνωμοσίας σιωπής.
Οσο και να φώναζαν κατά καιρούς ορισμένοι στον Τύπο για αυτήν τη σκαστή παθολογία (κι άλλες τέτοιες) ουδείς απαντούσε - κρατούσαν οι φωνές ούτως ειπείν «τρεις ημέρες» και μετά πηγαίναμε παρακάτω. Μια ιδιότυπη προπαγάνδα της σιωπής κάλυψε επί είκοσι χρόνια χρυσοκάνθαρους και λαμόγια της διπλανής πόρτας. Ουδείς απ’ αυτούς θα λογοδοτήσει· ούτε απ’ τους εκτροφείς ούτε απ’ τους τρόφιμους. Μάλιστα πολλοί εξ αυτών σε κάποια νέα «φάμπρικα» θα αριστεύσουν, κάποια νέα «μηχανή» θα στήσουν. Μήπως δεν αρίστευσαν επίσης στα «προγράμματα», τις «επιδοτήσεις» και τα παντός τύπου σπρωχτά λεφτά;
Ας μην απελπίζονται, λοιπό, διότι το σύστημα στις ίδιες ατραπούς θα συνεχίσει. Τρία χρόνια τώρα κόβουν μισθούς και συντάξεις και μόλις χθες «θυμήθηκαν» να κόψουν τις επιδοτήσεις στις ΜΚΟ κι αφού πρώτα φθάσαμε στο «και πέντε».
Ομως, και στο «και δέκα» θα συνεχίσουν οι σωτήρες μας να αναθέτουν, φέρ’ ειπείν, έργα εκατομμυρίων στα Διαπλεκόμενα Αφεντικά τους και να μην πιάνουν φοροφυγάδες άνω των 10.000.000 ευρώ για να μη χαλάσουν το φενγκ σούι του καπιταλισμού που μας δέρνει (και κυριολεκτικώς).
Τέλος καλό λοιπόν για τις ΜΚΟ (αν είναι τέλος), αλλά όχι όλα καλά.
Διότι όλα τα κακά που μας έφεραν έως εδώ, το ίδιο κακά συνεχίζουν...

Υ.Γ.: Εκτενής έρευνα για τις ΜΚΟ θα δημοσιευθεί στη «Real News» της ερχόμενης Κυριακής.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Θέμα: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στο   Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) για το σχολικό έτος 2012-2013».

       Έχοντας υπόψη:
1.       Τις διατάξεις  του άρθρου 16.Γ΄, παρ.6. του Ν.1566/85 (ΦΕΚ 167Α΄), όπως έχει
συμπληρωθεί και τροποποιηθεί μεταγενέστερα, σε συνδυασμό με τις διατάξεις
του άρθρου 6, παρ.6 του Ν.2740/99 (ΦΕΚ 186Α΄).
2.       Το άρθρο 31 του Ν.3848/2010.
3.       Τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν3966/2011 (ΦΕΚ 118/24-05-2011).
4.       Την με αριθμ. 76051/4-7-2012 (ΦΕΚ 2091 τ.Β’/5-7-2012) Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεόδωρο Παπαθεοδώρου».
5.       Το με αριθ. πρωτ, 1707/29-06-2012 έγγραφο του Ι.Ε.Π.
6.       Τις  αιτήσεις  των  ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Αποσπούμε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) για το σχολικό έτος 2012-2013, ύστερα από αίτησή τους και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, τους παρακάτω εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης:

A/A
ΑΜ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
 ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΚΛΑ-ΔΟΣ
ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ
1
588028
ΓΕΛΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΕ 60
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α΄
3
589291
ΓΑΛΗΝΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΕ70
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
3
579276
ΣΙΦΑΚΑΚΗΣ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΕ70
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
4
206637
ΚΟΚΟΛΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ 02
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από τις περιοχές των οποίων αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί, παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα στους αποσπωμένους.
                                                                                                               Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

                                                                                                                ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ